• Peter Verheijen

Sliedrecht Sport start kampioenspoule in Almelo

SLIEDRECHT De dames van Sliedrecht Sport gaan komende zondagmiddag in Almelo (aanvang 15.30 uur) van start in de kampioenspoule tegen de kersverse bekerwinnaar Eurosped TVT. Het team van de ervaren trainer-coach Jan Berendsen verraste in het sportcentrum Almere, door eerst in de halve finale Alterno te verslaan (3-2) en vervolgens in de eindstrijd het Twents onderonsje met Set-Up'65 in zijn voordeel te beslissen (3-1). ,,Wij hadden in de competitie geen enkel duel tegen deze twee tegenstanders gewonnen", aldus Berendsen,

,,maar zijn geweldig gegroeid in dit toernooi, en hebben onszelf op passende wijze beloond."

Al met al belooft het een spannende competitie te worden in de kampioenspoule, waar titelhouder VC Sneek de te kloppen ploeg lijkt te zijn. Het team uit Friesland eindigde overtuigend als eerste in de reguliere competitie en zal op basis van ervaring en stabiliteit ook in de race naar de play-off finale een vooraanstaande (favorieten) rol gaan spelen. De eerste wedstrijd van de regerend landskampioen, komende zondagavond in en tegen Zwolle, moet in dat perspectief geen probleem zijn.

De kansen voor oud-landskampioen Alterno, dat op bezoek gaat bij Set-Up'65, zijn moeilijk in te schatten. Het team van trainer Wilfried Groothuis wisselt sterke prestaties af met onverwachte nederlagen. De vorm van de dag zal bepalend zijn voor de meiden uit Apeldoorn. Set-Up'65 zal na een aantal nederlagen (Talentteam, Sliedrecht Sport én de bekerfinale) uit een mentale dip moeten komen om het ultieme doel voor dit seizoen, het spelen van de finales om het landskampioenschap, te kunnen bewerkstelligen.

Van Regio Zwolle, dat op het nippertje de kampioenspoule wist te halen, zal ongetwijfeld 100 procent inzet mogen worden verwacht, maar het valt te betwijfelen of zij een rol van betekenis gaan spelen.

Het duel van de overige twee deelnemers aan de kampioenspoule, Eurosped TVT en Sliedrecht Sport, is voor beide teams een belangrijk opstapje naar succes voor de komende weken. Sliedrecht Sport overtuigde eind januari door in het IISPA sportcentrum te Almelo met 0-3 te winnen van Eurosped TVT. De selectie van trainer-coach Matt van Wezel heeft door de serie van acht overwinningen op rij aan zelfvertrouwen gewonnen en gaat voor niets anders dan een nieuwe zege op de gastvrouwen uit Almelo.

Woensdag 2 maart staat de tweede ronde op de agenda. Sliedrecht Sport ontvangt dan in De Stoep Regio Zwolle Volleybal, aanvang 19.30 uur.