• Mike Rijnders

Sliedrecht Sport stelt nieuwe selecties voor

Sliedrecht Sport stelt nieuwe selecties voor

SLIEDRECHT Drie weken voor de start van het nieuwe volleybalseizoen presenteert Sliedrecht Sport op de traditionele Sliedrecht Sport Verenigingsdag 2018 de nieuwe teams voor de komende jaargang in de Eredivisie. Voor het eerst in de clubhistorie spelen zowel het dames- als herenteam op het hoogste niveau in Nederland, namelijk in de Eredivisie.

Trainer-coach Paul van der Ven kijkt reikhalzend uit naar de komende ouverture: ,,Wij zijn inmiddels een ruime maand in voorbereiding en alles loopt naar wens. Het team is fit uit de zomerstop gekomen, velen hebben met extra krachttraining de conditie op peil gehouden. Wij kijken uit naar de start van het seizoen op zaterdag 6 oktober wanneer wij openen met een thuiswedstrijd in De Basis tegen het Talentteam Papendal uit Arnhem. Wij hebben onze doelstellingen hoog opgeschroefd, gebaseerd op de kwaliteiten en de progressie die er nog altijd gemaakt wordt. Wij gaan voor een plaats in de kampioenspoule, dus willen wij minimaal zesde worden."

In het kader van de Verenigingsdag speelt Sliedrecht Sport Heren 1 om 17.00 uur een oefenwedstrijd tegen nationaal bekerwinnaar SV Land Taurus uit Houten. ,,Een mooie testcase, om te kijken waar we staan. Taurus eindigde vorig seizoen in de competitie als vierde, we zullen zaterdag zien hoe de huidige krachtsverhoudingen liggen."

Landskampioen Sliedrecht Sport Dames 1 ontvangt zaterdag het team van Regio Zwolle Volleybal, een team waarvan verwacht wordt dat het ook dit seizoen in de hoogste regionen gaat meedraaien. De wedstrijd wordt gespeeld na het duel van de heren en pal na de officiële voorstelling (19.00 uur) van beide selecties aan het publiek. Sliedrecht nam in het voorbije weekeinde deel aan een sterk bezet internationaal toernooi in België, met deelname van onder andere Asterix Avo Beveren, VDK Gent en de Finse kampioen LP Viesti Salo. Deze week sluiten beide nieuwkomers Sarah van Aalen en Demi Korevaar aan bij de selectie van coach Vera Koenen.