• 14-04-2016 Conny de Groot, Bert Gort, Remco van de Ven / Sliedrecht 952 jaar

Sliedrecht viert verjaardag op 30 april

SLIEDRECHT Van 2014 tot 2015 werd met meerdere manifestaties aandacht geschonken aan het feit dat Sliedrecht 950 jaar bestond. Mede door de burgemeester van Sliedrecht is toen besloten dat jaarlijks, op elke zaterdag die het dichtst bij 2 mei ligt, de verjaardag van Sliedrecht gevierd zal worden. Dit jaar is dat zaterdag 30 april. De Sliedrecht-vlag mag dan gehezen worden.

,,Er is meer te vieren dan de verjaardag van Sliedrecht", melden de initiatiefnemers van dit feest, de Genealogische Vereniging De Stamboom, de Stichting Sliedrechts Museum en de Historische Vereniging Sliedrecht. Op deze dag is het namelijk 35 jaar geleden dat de Historische Vereniging Sliedrecht in 1981 werd opgericht.

Dit alles wordt gevierd op zaterdag 30 april met een feestelijke middag in het Sliedrechts Museum. Vanaf 13.30 uur begint de inloop. Rond 14.00 uur volgen korte toespraken van de voorzitters van de drie instellingen, waarmee zij een en ander bekend zullen maken over de toekomstplannen. Hierna, 14.30 uur, zal de burgemeester van Sliedrecht een korte lezing houden met als titel 'Vrouwen van Sliedrecht', geïnspireerd op de vrouwen van de baggeraars die tijdens de afwezigheid van hun echtgenoten, buitenaf werkend, op zelfstandige wijze de zaken thuis regelden. De Sliedrechtse damesgroep Tisnennyfals zal meerdere malen met onderhoudende liedjes optreden. Ook wordt er een verhaal in dialect verteld en worden films van het Sliedrecht uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw vertoond.

SELFIES

Jonge mensen in Sliedrecht zijn uitgenodigd een selfie te maken met het motto "Jij en ik in Sliedrecht". De drie leukste selfies worden beloond met een verrassing.

Het verjaardagfeestje in het Sliedrechts Museum (Kerkbuurt 99-101) duurt van 13:30 tot 17:00 uur. Alle Sliedrechters zijn uitgenodigd. De toegang is gratis.

Op de foto: Conny de Groot (De Stamboom), Bert Gort (Sliedrechts Museum) en Remco van de Ven (Historische Vereniging).