• Archief BDUmedia

Sliedrecht in volgende ronde bekertoernooi

SLIEDRECHT Eersteklasser Sliedrecht marcheert nog altijd onverstoorbaar voort richting de start van het nieuwe voetbalseizoen. Ook de zevende (!) wedstrijd op rij werd gewonnen, ditmaal beet het twee klassen hoger spelend A.S.W.H. uit Hendrik Ido Ambacht de tanden stuk op de onverzettelijkheid van het team van trainer Dennis van der Steen.

De 2-1 winst was misschien niet overeenkomstig de verhoudingen op het veld, voor trainer Van der Steen waren er andere prioriteiten: ,,Je zag dat het tempo tegen een opponent uit de Derde Divisie een paar tandjes hoger ligt en er een hogere handelingssnelheid wordt gevraagd. Gezien de mutaties achterin (Breidel en Boom waren niet beschikbaar, red.) hebben wij het toch uitstekend gedaan. Wij moesten weliswaar op de toppen van onze tenen lopen, maar we bleven goed in de organisatie spelen en scoorden twee fraaie veldgoals."

Zo kregen de toeschouwers op sportpark De Lockhorst een redelijke wedstrijd voorgeschoteld, de doelpunten vielen voor de rust. Sjoerd van der Waal opende in de 4e minuut de score, Dennis Verhoef scoorde het tweede doelpunt in de 36e minuut. De tegentreffer van A.S.W.H., dat met de complete selectie aantrad, kwam van Bilal El Amrani.

Sliedrecht heeft zich en passant ook geplaatst voor de volgende ronde van het toernooi om de districtsbeker. In Papendrecht werd met 1-4 gewonnen van het Drechtstreek van oud Sliedrecht trainer Miguel Munoz.

Zaterdag 15 september speelt Sliedrecht op sportpark De Lockhorst (aanvang 14.30 uur) in het bekertoernooi tegen eersteklasser R.V.V.H., dat zich ook al wist te plaatsen voor de volgende ronde. Toch ziet trainer Dennis van der Steen wel degelijk belangen in dit duel: ,,Wij nemen deze wedstrijd serieus, we zien het als een serieuze generale repetitie voor de start van de competitie van volgende week, thuis tegen Almkerk."