• Lex van Lieshout

Sliedrechtse scholen in ban van zwerfafvalwedstrijd

SLIEDRECHT Elise, Louise, Duncan en Nina van de kinderraad hebben de afgelopen weken met eigengemaakte folders en posters, alle basisscholen in Sliedrecht bezocht om te vragen mee te doen met de zwerfafvalwedstrijd. De school die het meeste zwerfafval ophaalt, wint als prijs energie-opwekkende tegels voor op het schoolplein, zogenaamde Serious Energy Games. De actie is donderdag 1 juni gestart en duurt een hele maand. Alle basisscholen doen mee.

De kinderraad heeft 19 april besloten in Sliedrecht een zwerfafvalactie-wedstrijd voor scholen te organiseren. Dit naar aanleiding van de opdracht van het college van B&W aan de kinderraad: ,,Maak ons dorp duurzamer. Kom met het beste voorstel voor een duurzaam Sliedrecht!"

Kinderen en jongeren hebben vaak een eigen verfrissende blik op zaken. Het is belangrijk om met kinderen te praten over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn. Daarnaast is het goed dat zij een beeld krijgen van hoe de gemeente en de lokale democratie werkt. Van Hemmen: ,,Hoe jong je ook bent, het is goed om te weten hoe de gemeente en de gemeenteraad werken. Wanneer je iets van de gemeente gedaan wilt hebben, weet je na afloop van de Kinderraad hoe je kunt proberen dat voor elkaar te krijgen."