• Examen zwarte band Krav Maga

    Richard van Hoek Fotografie

Sliedrechtse Van de Griend heeft zwarte band Krav Maga

DORDRECHT Bij RetZef in Dordrecht deed donderdagavond de Sliedrechtse Ramon van de Griend examen voor de zwarte band Krav Maga. Bijzonder, zo weet oprichter van RetZef Krav Maga Timo Hennekes, de drie examenkandidaten zijn de eersten van Nederland en het is extreem zwaar.

,,Het was ontzettend druk  die avond, er waren wel honderdveertig mensen binnen. Ze waren tijdens het examen aan het gillen en joelen en de emoties lopen dan ook hoog op. Het is echt heel erg zwaar, je moet het wel vol kunnen houden. Het examen duurt drie uur en wordt afgesloten met een 'Circle of Fear'. De zwaarte ligt in het feit dat je meerdere tegenstanders moet doorstaan in steeds een ander soort situatie. Het gaat het snel en er mag veel: verwurging, grondwerk en ze moeten zich verdedigen tegen aanvallen met mes, pistool of stok."

Naast Van de Griend haalden ook Luciën Plet en Sjoerd Slurink de zwarte band. Hennekes meldt dat na de zomer er waarschijnlijk een mogelijkheid komt om ook in Sliedrecht Krav Maga lessen te volgen.