Sliedrechtse wint Pluim door lege batterijen

SLIEDRECHT Mevrouw T. van Houwelingen uit Sliedrecht verdient een Pluim. Zij viel in de prijzen door mee te doen aan de landelijke campagne 'Lege batterijen? Lever ze in en WIN!' van Stibat (Stichting Batterijen). Met haar deelname bewijst de inwoonster uit Sliedrecht zichzelf en het milieu een uitstekende dienst.

Door lege batterijen in te leveren, maak je elke maand kans op het winnen van een reischeque ter waarde van 2000 euro en vijftig Blauwe Pluimen. Dat kan door naam, adres en telefoonnummer op een briefje te schrijven en dat samen met tien lege batterijen in een zakje te stoppen. Dit zakje kan in de inzamelton bij één van de ruim 24.000 deelnemende supermarkten en andere winkels. Inleveren kan ook bij het gemeentedepot of de chemokar. Elke maand is er een trekking uit de door Stibat opgehaalde zakjes met batterijen. Op www.legebatterijen.nl worden elke maand de winnaars bekendgemaakt.

Stibat zamelt zo veel mogelijk batterijen in voor recycling. Oude batterijen krijgen een nieuw leven, bijvoorbeeld als kaasschaaf, zaklamp of fiets. Bovendien komen stoffen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu, niet in de bodem terecht. Zo wordt gewerkt aan een schonere planeet. Lege batterijen inleveren bij speciale inzamelpunten verdient een Pluim. Een Pluim is een belevenis om zelf van te genieten of samen met vrienden en familie. Winnaars krijgen een Blauwe Pluim die bij besteding minstens 50 euro waard is.