Sliedrechtse zonnestraaltjes

SLIEDRECHT Kort na de lancering van 'Krap bij Kas', werd Sliedrecht verrijkt met nog een sociaal initiatief op Facebook: de Sliedrechtse zonnestraaltjes. ,,Geïnspireerd door de Krap bij Kas Facebookpagina en Sliedrecht Secret Santa", lichten initiatiefnemers Karin en Peter de Borst toe. ,,Wij willen heel graag ons netwerk, onze tijd, energie en liefde inzetten om de verbinding te zijn tussen gever en ontvanger. Anonimiteit staat hierbij voorop."

Hoe werkt het: Mensen kunnen via deze pagina producten en spullen aanbieden en afgeven bij De Borst, waarna zij zorg dragen dat deze anoniem terecht komen bij degene die krap bij kas zitten. ,,De spullen kunnen openbaar of in PB (privébericht, red.) aangeboden worden. Door ons groot sociaal netwerk in Sliedrecht is een deel van de ontvangende kant al goed bekend bij ons. Wij hopen dat de gever ons vertrouwd dat hetgeen hij of zij schenkt bij de juiste mensen terechtkomt."

Mensen die iemand weten die voor de aangeboden producten in aanmerking zou moeten komen, kunnen hierover in PB in gesprek gaan met Karin en Peter de Borst. ,,Denk aan mensen die in de schuldsanering zitten, bij de Voedselbank lopen, ontslagen zijn en niet aan de bak komen en ondertussen hun financiële buffer hebben opgemaakt, et cetera."

De spullen die aangeboden kunnen worden zijn producten die op het huishoudgeld/weekbudget een flinke aanslag zijn. Zoals wasmiddelen, schoenen, verzorgingsproducten, scheermesjes, beddengoed, onderhoudsspullen voor het huis (verf, beits en schoonmaakartikelen), fietsspullen (verlichting, banden, kleding). Ook extraatjes zijn welkom, zoals zwembadkaartjes, waardebonnen, verwenartikelen, tweedehands pc of gameconsole, et cetera. ,,Wij zoeken geen grote spullen zoals meubels, plavuizen, kasten en andere zaken. Mochten wij specifiek weten dat iemand van onze doelgroep wel iets in deze richting hard nodig heeft, dan doen wij hier een aparte oproep voor."

Mensen die vragen hebben kunnen contact zoeken via de Facebookpagina. ,,Doe je mee? Klein om te geven, groot en verwarmend voor de ontvanger", besluiten de initiatiefnemers.