Speelplaats Reinenweer gered

SLIEDRECHT Het plan om een deel van het speelplaatsje tussen de Reinenweer en Groenenweer op te offeren voor parkeerplaatsen is van de baan. De omwonenden wordt binnen enkele weken een nieuw ontwerp voorgelegd. Dat vertelt Rico den Boer, bestuursvoorlichter van de gemeente Sliedrecht.

De omwonenden waren niet te spreken over de plannen van de gemeente met het populaire speeltuintje. Het pleintje zou veel vierkante meters speelruimte en groen moeten inleveren voor extra parkeerplaatsen. In Het Kompas van 12 februari vertelden de buurvrouwen Alice Noordzij en Joëlle Verhoef dat een grote meerderheid van de buurtbewoners hun handtekeningenactie voor behoud van het speelplekje heeft gesteund.

De gemeente heeft gehoor gegeven aan de reacties uit de wijk. ,,Het is duidelijk dat er weinig draagvlak is voor de gepresenteerde plannen", aldus Den Boer. Hoe het nieuwe ontwerp er precies uit komt te zien kan hij nog niet vertellen. Wel verzekert hij dat het aanvankelijke idee van parkeerplaatsen bij het speeltuintje definitief is komen te vervallen. De gemeente komt met een andere oplossing voor het nijpende tekort aan parkeervoorzieningen in de Leenweer en Groenenweer. ,,Het parkeerprobleem in het nieuwe plan kan niet in zijn geheel opgelost worden. Daarvoor is de ruimte helaas te beperkt", kan Den Boer al wel vertellen.