• 28-5-2015, dordrecht, wethouder bert van der burgt, workshop robotica stadsbibliotheek, techniekweek drechtsteden
    foto rob kamminga

  • 28-5-2015, dordrecht, wethouder bert van der burgt, workshop robotica stadsbibliotheek, techniekweek drechtsteden
    foto rob kamminga

Spelend leren in de Techniekweek Drechtsteden

SLIEDRECHT Regiobestuurder Bert van de Burgt en burgemeester Van Hemmen van Sliedrecht waren zaterdag 28 mei aanwezig bij verschillende publieksactiviteiten van de Techniekweek Drechtsteden 2016. In de stadsbibliotheek van Dordrecht maakte Bert van de Burgt samen met bezoekers kennis met robots tijdens het LexLab XL. Ook de BaggerPraktijkTuin was geopend. Burgemeester Van Hemmen, aanwezig in het Nationaal Baggermuseum voor het verwelkomen van nieuwe inwoners van Sliedrecht, maakte graag een rondje door de BaggerPraktijkTuin. De Techniekweek sluit op woensdag 1 juni af met het congres Dare2Cross en de uitreiking van de Innovatie Award Drechtsteden 2016.

In de Drechtsteden gebeurt veel op het gebied van techniekpromotie. Dat is ook nodig. Er zijn veel toonaangevende en innovatieve bedrijven in de Drechtsteden die het nu al lastig vinden om binnen de regio gekwalificeerd technisch personeel te vinden. En de behoefte neemt de komende jaren alleen maar toe. De Techniekweek Drechtsteden richt zich daarom op techniekpromotie bij de jeugd en op het verbeteren van de kennisinfrastructuur en het innovatief klimaat in de regio. Overheid, onderwijs en bedrijfsleven zetten hier in de Drechtsteden samen de schouders onder. Ook het congres Dare2Cross en de Innovatie Award Drechtsteden zijn hier goede voorbeelden van. Vandaar dat deze twee evenementen in de Techniekweek extra onder de aandacht worden gebracht.

Na twee succesvolle edities van Aerospace Meets Maritime vindt woensdag 1 juni van 12.00 tot 18.00 uur in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht het vervolg plaats: Dare 2 Cross. Cross-sectorale verbindingen zorgen voor verrassende initiatieven en brengen bestaande innovaties verder. Dat de sectoren Aerospace en Maritime veel van elkaar hebben geleerd, is al wel duidelijk geworden door bijvoorbeeld de samenwerkingen op het gebied van 3D printen en Smart Maintenance. Deze keer gaan het congres nog verder… Hoe komen offshore en de tuinbouwsector bij elkaar? Hoe kunnen organisaties 'unmanned systems' toepassen? Welke nieuwe ideeën heeft de 'NEXT economy' nodig?

Tijdens een feestelijk event vanaf 17.30 uur in het Postiljon Hotel Dordrecht vindt de uitreiking plaats van de derde editie van de Innovatie Award Drechtsteden! De vijf genomineerden voor de Innovatie Award 2016 zijn: BFT Transport (Zwijndrecht), Deli-Jack (Hendrik Ido Ambacht), Eagle Energy (Alblasserdam), Saricon (Sliedrecht) en Van den Herik (Sliedrecht). De Innovatie Award wordt uitgereikt door de Commissaris van de Koning dhr. Smit. Naast de uitreiking van de Innovatie Award zijn er in samenwerking met het Da Vinci College en Ames ook prijzen voor MBO-studenten en worden er namens NexTech enkele scholarships uitgereikt.

Meer informatie over de Techniekweek Drechtsteden 2016 op www.drechtsteden.nl/techniekweek-2016.