• Tinie van Rijsbergen

Stapels vuilnis naast lege container

SLIEDRECHT Stapels karton en zakken afval naast de ondergrondse container bij het kruispunt Rembrandtlaan / Douwes Dekkerstraat. ,,Dit is wel heel erg extreem", vindt buurtbewoonster Tinie van Rijsbergen.

door Simon Fousert

,,Als ze vol zitten, moeten wij ook naar de overkant, maar dat was nu niet zo. Het wordt hier bewust neergezet en ze zien het dan wel verder."

Hans van Sinttruije, medewerker van het milieupark van de gemeente, weet er alles van. Hij bevestigt dat deze container nog niet vol zat.

,,Het speelt al een paar dagen. De container zat niet vol, dat hebben we nog gecontroleerd. We gaan er vanmiddag (dinsdag, red.) nog langs en kijken dan meteen of we kunnen achterhalen wie het hier heeft neergezet. Naast bewoners zijn ook de winkels er bijgekomen. Als we het weten, sturen we toezicht langs voor een waarschuwing, daarna kan een boete volgen." Die kan oplopen tot 90 euro.

,,Maar we waarschuwen eerst. Meteen een boete werkt soms juist averechts. Het is zo onnodig", zegt hij. ,,Er zijn allerlei mogelijkheden. Bij het milieupark kunnen mensen alles kwijt, grofvuil wordt één keer in de maand opgehaald. Noem maar op."