• The Moonshine
  • The Moonshine

Status Quo tribute in The Moonshine

SLIEDRECHT In The Moonshine staat zaterdag 8 december de Status Quo tributeband Status Quo 4-ever. De eerste set begint om 21.30 uur en gaan door tot de late uurtjes. Uiteraard is de entree weer gratis.

Met meer dan 118 miljoen verkochte albums wereldwijd is Status Quo zonder twijfel één van de succesvolste en belangrijkste Britse rockbands uit de geschiedenis. De van oorsprong beatgroep werd in 1962 opgericht als The Spectres en veranderde rond 1967 hun naam in Traffic,en niet veel later in Traffic Jam, nadat de leden de psychedelische rock ontdekken. Nog geen jaar later treed Francis Rossi toe tot de band en wordt de uiteindelijke naam Status Quo aangenomen. Met het album Ma Kelly's Greasy Spoon zet de band hun nieuwe sound neer, waarna met de albums Piledriver en Hello! Het grote publiek wordt bereikt. Vele albums en hits volgen en ruim een halve eeuw sinds de oprichting treed de band nog altijd op, ware het sinds 2016 zonder frontman Rick Parfitt als deze onverwacht komt te overlijden.

Met de rijke historie van Status Quo als inspiratie wordt in april 2017 de band Status Quo4-ever opgericht met als doel de beste Quo tribute van Europa te worden. Inmiddels 1,5 jaar jaar verder staat de band als een huis en spat de voorStatus Quozo kenmerkende energie van het podium. Bekende meezingers als Down Down, Roll Over Lay Down en Whatever You Want komen uiteraard voorbij maar ook, speciaal voor de fans, de minder bekende juweeltjes als Big Fat Mama, Softer Ride en 4500 Times worden gebracht zoals Status Quo ze bedoeld heeft.