• Vrijwilligers Jos en Wim van stichting De Verhuisfamilie waren in Sliedrecht.

    Verhuisfamilie

Stichting De Verhuisfamilie in actie

SLIEDRECHT De vrijwilligers van stichting De Verhuisfamilie hebben afgelopen weekend een alleenstaande vrouw (een jonge statushouder) binnen Sliedrecht verhuisd naar een andere woning. Zowel de vrijwilligers als de hulpvrager kijken terug op een geslaagde ochtend.

Stichting De Verhuisfamilie ondersteunt mensen die door omstandigheden moeten verhuizen, maar daar niet de middelen of het netwerk voor hebben. In dit geval diende Participe Sliedrecht een verzoek in bij De Verhuisfamilie voor een jonge statushouder. Zij vluchtte naar Nederland en kwam in eerste instantie terecht in een asielzoekerscentrum. Vervolgens kreeg ze als statushouder een huis toegewezen. Aangezien het om een sloopwoning ging, kan ze hier maar tijdelijk blijven en moet ze inmiddels verhuizen naar een andere woning. Omdat haar netwerk nog erg klein is en ze zelf geen middelen heeft om een verhuizing te bekostigen, werd er door Participe een verzoek ingediend bij De Verhuisfamilie.

Normaal gesproken zoeken de vrijwillige coördinatoren van De Verhuisfamilie contact met een Erkende Verhuizer met de vraag of zij de verhuizing belangeloos uit willen voeren. Bij deze vraag ging het echter om een kleine verhuizing. De vrijwilligercoördinatoren, Jos van den Boogert en Wim Schut, vroegen daarom aan Mondial Movers of zij de promowagen eenmalig mochten lenen om zelf de inboedel te verhuizen voor de hulpvrager.
Afgelopen zaterdagochtend meldden zij zich op het adres van de hulpvrager. Met een paar keer op en neer rijden, was de verhuizing twee uur later al helemaal geregeld. Mevrouw was de vrijwilligers erg dankbaar voor alle hulp. Hoewel De Verhuisfamilie werkt vanuit het kantoor in Alblasserdam, worden er aanvragen uit heel Nederland in behandeling genomen (zolang de aanvraag wordt ingediend door een professionele hulpverlener). Kijk voor meer informatie over de werkwijze van de stichting op: www.verhuisfamilie.nl.