• Stichting De Verhuisfamilie in actie in Sliedrecht.

    De Verhuisfamilie

Stichting De Verhuisfamilie helpt Participe Sliedrecht

08-08-2019, 08:53 | Lezersnieuws | stichting

SLIEDRECHT Stichting De Verhuisfamilie heeft dit jaar voor de tweede keer een verhuizing uitgevoerd in Sliedrecht met behulp van Mondial R. Vlot & Zn. Verhuizingen. De Verhuisfamilie ondersteunt mensen die door omstandigheden moeten verhuizen, maar daar zelf niet de financiële middelen en het netwerk voor hebben.

Een verhuizing heeft helaas niet altijd een positieve aanleiding en daar weten ze bij De Verhuisfamilie alles van. De coördinatoren krijgen regelmatig aanvragen binnen van hulpverleners die namens hun cliënt een verzoek indienen om te helpen bij een verhuizing.

Bij deze verhuizing werd er vanuit Participe Sliedrecht contact gezocht met De Verhuisfamilie. Participe ondersteunt asielzoekers die een verblijfsvergunning hebben gekregen bij het zetten van de eerste stappen op weg naar zelfredzaamheid. In deze situatie ondersteunt Participe een alleenstaande moeder met drie kinderen. Zij woonden in een huurwoning, maar moesten door omstandigheden verhuizen. Aangezien het sociale netwerk van de vrouw erg klein is, werd De Verhuisfamilie ingeschakeld.

De coördinatoren van De Verhuisfamilie zijn na de aanvraag op zoek gegaan naar een Erkende Verhuizer uit de regio die geheel belangeloos de inboedel wilde verhuizen. Mondial R. Vlot & Zn. Verhuizingen uit Sliedrecht staat bekend als een sociaal bedrijf en was dan ook wederom bereid om mee te werken. Het verhuisbedrijf is vanaf de oprichting van De Verhuisfamilie in 2014 al een trouwe supporter van het goede doel.

Kijk voor meer informatie over de werkwijze van stichting De Verhuisfamilie op www.verhuisfamilie.nl.