Stichting Welzijnswerk Sliedrecht viert haar 50-jarig bestaan

SLIEDRECHT Stichting Welzijnswerk Sliedrecht vierde vrijdag 3 juni haar 50-jarig bestaan. Tijdens de druk bezochte receptie spraken bestuurders van de stichting en de gemeente over het ontstaan, de groei en de ontwikkelingen die de stichting doormaakte. Het welzijnswerk is naar een steeds hoger niveau getild en neemt een vooraanstaande plaats in in de Sliedrechtse samenleving. ,,Een stichting die gekoesterd en financieel ondersteund moet worden", aldus dagvoorzitter Paul van Bakel.

Ruud van Moorsel heette als trotse voorzitter van de stichting de vele vertegenwoordigers van regionale en plaatselijke organisaties, personeel, vrijwilligers, en andere belangstellenden welkom, waarna hij de geschiedenis van het Sliedrechtse welzijnswerk in een historisch perspectief plaatste. Daarbij schetste hij de omvorming van het Open Bejaardenwerk en de Stichting Sliedrechtse Gemeenschap tot de brede en bruisende Welzijnsstichting zoals die nu functioneert.

Wethouder Hanny Visser constateerde dat 'De Reling', net als voorheen 'De Schalm', een begrip is in Sliedrecht. ,,Bij de Stichting Welzijnswerk is alles mogelijk en deze stichting is altijd in beweging, zij wordt op een enorme positieve manier door iedereen gedragen in Sliedrecht." Zij benadrukte dat zonder vrijwilligers het welzijnswerk niet mogelijk is.

Directeur Brigitta Müller ging in haar speech in op het takenveld van SWS en de manier waarop dit wordt ingevuld binnen activiteiten en diensten, juridische diensten, vrijwilligerspunt, Alzheimer- repair- taal- en financieel café, hulp bij thuis administratie, mantelzorgpunt, sociaal team Sliedrecht, cliëntenondersteuning, etc. Het belangrijke 'Ontmoeten en Verbinden' gecombineerd met 'Ondersteunen' is daarbij toonaangevend. Ook zij sprak grote dank uit aan het personeel "klein in aantal, groots in daden" en de vrijwilligers die zo'n grote rol spelen in de Sliedrechtse samenleving.

Toneelgroep Onder Ons speelde een aantal sketches waarin de veranderingen binnen het welzijnswerk op humoristische wijze in beeld werden gebracht.