• Avondvierdaagse Sliedrecht
  • Avondvierdaagse Sliedrecht
  • Avondvierdaagse Sliedrecht
  • Avondvierdaagse Sliedrecht
  • Avondvierdaagse Sliedrecht
  • Avondvierdaagse Sliedrecht
  • Avondvierdaagse Sliedrecht
  • Avondvierdaagse Sliedrecht
  • Avondvierdaagse Sliedrecht

Succesvolle eerste editie Avondvierdaagse Sliedrecht nieuwe stijl

SLIEDRECHT Maar liefst 1018 deelnemers namen afgelopen week deel aan de Avondvierdaagse Sliedrecht. Van dinsdag 13 tot en met vrijdag 16 juni liepen zij elke avond door Sliedrecht. De start en de finish was dit jaar voor het eerst op het IJsbaanterrein aan de Lijsterweg.

,,We zijn ontzettend trots hoe deze editie van de Avondvierdaagse Sliedrecht is verlopen", zegt Dik Schreuder namens de organisatie van de avondvierdaagse. Het was de eerste keer dat deze nieuwe groep vrijwilligers de organisatie op zich had genomen. ,,Natuurlijk was het voor ons erg spannend, want we hadden het roer volledig omgegooid." De 3 kilometer stond weer op het programma, voor alle routes was voor elke avond een nieuwe wandeling uitgezet en de start en finish vonden plaats op het IJsbaanterrein. ,,Elke avond zagen we blije en tevreden wandelaars. En daar bleef het niet bij, want wij hebben veel leuke en verrassende reacties en complimenten gekregen en dat is heel fijn!"

ACTIVITEITEN Iedere avond waren er voor aanvang of na afloop activiteiten op het terrein. Dinsdag verzorgde SJOS een gezamenlijke warming up en gaf Cas Besamusca van SJOS het officiële startschot van de Avondvierdaagse Sliedrecht. Woensdagavond werden alle deelnemers uitgezwaaid door een levensgrote banaan, ananas en appel en kreeg iedereen van de Dienst Gezondheid & Jeugd een lekkere appel mee voor onderweg. Op donderdag deden veel wandelaars mee met de warming up door 'Jack from the States'. Bij terugkomst kreeg iedereen van de jarige Heeren van Slydregt een lekker ijsje, terwijl het jeugdorkest van Cresendo, onder leiding van Paul Langerman, speelde.

SLOTAVOND Tijdens de laatste wandelavond vond het defilé plaats op het IJsbaanterrein. ,,Alle mensen die de wandelaars kwamen binnenhalen, namen plaats op het gras, zodat de baan vrij bleef voor de wandelaars. Zo konden zij allemaal een ere rondje lopen en om vervolgens te worden binnengehaald door burgemeester Bram van Hemmen, gemeentesecretaris, wethouder Dijkstra en de jeugdburgemeester. Met een optreden van Jan Pakt de Leuning was het feest compleet."

De Avondvierdaagse Sliedrecht werd dit jaar voor het eerst georganiseerd door een groep enthousiaste vrijwilligers die het overnam van Omnisportvereniging Synergos. De Avondvierdaagse Sliedrecht is nu onderdeel van de Stichting Evenementen Sliedrecht. Meer informatie en foto's zijn te vinden op www.avondvierdaagse-sliedrecht.nl en www.facebook.com/avondvierdaagsesliedrecht. Voor vragen kan contact worden opgenomen via info@avondvierdaagse-sliedrecht.nl.