• Avondvierdaagse

  Richard van Hoek Fotografie
 • Mijnheer en mevrouw van de Graaf.

  Avondvierdaagse Sliedrecht
 • Op de foto met de burgemeester.

  Avondvierdaagse Sliedrecht
 • De Vrijwilligers van de organisatie.

  Avondvierdaagse Sliedrecht

Succesvolle maar regenachtige Avondvierdaagse Sliedrecht

SLIEDRECHT Maar liefst 1044 deelnemers namen afgelopen week deel aan de Avondvierdaagse Sliedrecht. Van dinsdag 29 mei tot en met vrijdag 1 juni vond het jaarlijkse wandelevenement in Sliedrecht plaats. De start en de finish waren net als vorig jaar op het IJsbaanterrein aan de Lijsterweg.

,,We zijn weer ontzettend tevreden over hoe de Avondvierdaagse Sliedrecht is verlopen," zegt Dik Schreuder namens de organisatie van de avondvierdaagse. De groep vrijwilligers hebben het evenement voor de tweede keer georganiseerd en borduurden voort op het succes van vorig jaar. ,,Het was weer geweldig om een sliert wandelaars door Sliedrecht te zien gaan."

NOODWEER ,,Het was natuurlijk jammer dat we dinsdagavond vanwege het noodweer niet konden wandelen," vervolgt Dik. ,,Achteraf zijn we blij dat we dat besluit hebben genomen." Er volgde vervolgens twee warme wandelavonden. ,,Zelfs een regenachtige slotavond weerhield de deelnemers niet van een wandeling door Sliedrecht." Op het IJsbaanterrein gingen veel mensen op de foto met burgemeester Bram van Hemmen en dansten met feestband Jan Pak de Leuning. ,,Elke avond zagen we blije en tevreden wandelaars. En daar bleef het niet bij, want wij hebben veel leuke en verrassende reacties en complimenten gekregen en dat is heel fijn!"

ACTIVITEITEN Iedere avond waren voor aanvang of na afloop activiteiten op het terrein. Alle deelnemers kregen van de AH een flesje water, de Rabobank deelde rugtasjes uit, Vereniging Goed ontving de wandelaars met een lekker ijsje en dankzij Fien & Teun van de Avonturenboerderij Molenwaard kreeg iedereen een lekkere appel. ,,Het is fijn dat veel lokale ondernemers dit evenement steunen."

,,De avondvierdaagse is en blijft een evenement voor jong en oud. Dat zien we ook terug in onze deelnemers," stelt Dik. ,,De allerkleinsten lopen 3 kilometer, maar zoals altijd zijn er de meeste deelnemers voor de 5 kilometer. De 10 kilometer wordt ieder jaar door vooral echte wandelliefhebbers afgelegd." Mevrouw Gerry van de Graaf liep afgelopen week haar zeventigste avondvierdaagse. Op de laatste avond droeg ze met extra trots haar medaille en werd ze bij terugkomst met een grote bos bloemen van de organisatie ontvangen.

De Avondvierdaagse Sliedrecht werd dit jaar georganiseerd door een groep enthousiaste vrijwilligers, onderdeel van de Stichting Evenementen Sliedrecht. Meer informatie en foto's zijn te vinden op www.avondvierdaagse-sliedrecht.nl en www.facebook.com/avondvierdaagsesliedrecht. Voor vragen kan contact worden opgenomen via info@avondvierdaagse-sliedrecht.nl.