't Geveltje kan tegen de vlakte

SLIEDRECHT En weer gaat er een rotte kies uit. Na de onlangs gepresenteerde bouwplannen voor de locatie Lanser en het Winklerplein, maakte wethouder Len van Rekom vandaag (woensdag 3 februari) de plannen voor Kerkbuurt 12-18 bekend. Na jaren steggelen - met rechtszaken tot aan de Raad van State - heeft hij projectontwikkelaar Debrug en Ron Slootweg, eigenaar van 't Geveltje, tot een handdruk weten te krijgen. Daarmee kan dit pandje nu bij het te bouwen appartementencomplex betrokken worden. ,,Dat heeft tot een veel fraaier plan geleid. Zo wordt Sliedrecht steeds mooier", lachte een trotse Van Rekom zijn tanden bloot.

Het nieuwe plan gaat in een voorlopige schets uit van maximaal zestien appartementen. Het oude plan, zonder 't Geveltje, ging uit van twaalf appartementen. Dit plan is definitief de prullenbak ingegaan. Omdat er een nieuw plan moest komen, heeft de ontwikkelaar extra kosten moeten maken die de gemeente voor haar rekening wil nemen, als het aan het college ligt. Het gaat om €62.500,- waarvoor de gemeenteraad goedkeuring moet geven. Het voorstel wordt op 16 februari besproken, op 8 maart volgt een besluit van de raad. Van Rekom is positief: ,,Dat is het ons meer dan waard, omdat hiermee de uitstraling van de Kerkbuurt en het centrum van Sliedrecht een positieve impuls krijgt."

Omwonenden en de winkeliersvereniging Kerkbuurt zijn woensdag op de hoogte gebracht. Zij worden bij de verdere uitwerking van het plan betrokken. ,,We hebben nu pas een voorlopige schets. Het definitieve plan moet nog ingediend worden", benadrukt Van Rekom. De schets laat zien dat de ontwikkelaar uitgaat van ontsluiting van het complex via de Waterkeringweg. Pieter van der Brugge van Debrug BV kon vertellen dat het om appartementen uit het middensegment gaat. Hij hoopt met de verkoop te starten tegen het einde van dit jaar. De verwachting is dat de appartementen in 2018 worden opgeleverd. De start van de bouw is afhankelijk van de verkoop van de appartementen. ,,Belangstellenden kunnen op de hoogte gehouden worden. Zij moeten dan een mailtje sturen naar mieke@vanderbrugge.nl", laat de ontwikkelaar uit Gorinchem weten.