Taptoe en Sliedrecht's Got Talent keren terug

SLIEDRECHT De Taptoe keert dit jaar weer terug in Sliedrecht. Op Bevrijdingsdag zal Wilhelmus' Muziekkorpsen een show verzorgen op een nader te bepalen locatie. Ook Sliedrecht's Got Talent is terug van weggeweest. Eveneens op 5 mei mag de Sliedrechtse jeugd haar talenten weer laten zien in de muziektent op het Dr. Langeveldplein.

De jaarlijkse taptoe is een verloren traditie in Sliedrecht die Wilhelmus in ere wil herstellen. Twee jaar geleden was er na zo'n 25 jaar afwezigheid al een eenmalige taptoe op de korfbalvelden van SKC Merwede. ,,We hadden toen 800 man publiek. Het was een groot succes", zegt Nicole Boer van Wilhelmus en het 4&5 mei-comité. Dit jaar zijn de korfbalvelden echter niet beschikbaar, vanwege een eigen evenement van SKC Merwede. Terugkeer naar het Winklerplein, van oudsher de plek van de taptoe, zou de ideale oplossing zijn. Als de gemeenteraad op 24 maart het nieuwe evenementenbeleid vaststelt, zou dit tot de mogelijkheden behoren.

Sliedrecht's Got Talent, in 2011 en 2012 met succes gehouden op Bevrijdingsdag, verdween om andere redenen van het toneel. ,,De vakantie speelde ons parten. Het was moeilijk voldoende aanmeldingen binnen te krijgen", vertelt Nicole Boer. Om dat te voorkomen heeft Boer voor dit jaar Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht erbij betrokken. Ook worden de scholen benaderd om de talentenjacht bekend te maken onder de leerlingen.

Alle jongeren mogen meedoen, er is geen leeftijdslimiet. ,,Als we lekker veel aanmeldingen hebben kunnen we de deelnemers indelen in leeftijdscategorieën", zegt Boer. De deelnemers kunnen uiteenlopende talenten tonen: van dans, tot zang, van acrobatiek tot muziek. ,,Ook hier zou het leuk zijn als we voldoende aanmeldingen hebben om categorieën te maken."

Jongeren kunnen zich aanmelden via sliedrechtbruist@live.nl. Sliedrecht's Got Talent wordt gehouden van 13.00 tot 15.00 uur.