• Dromen Zonder Beperking

Tattoo en anime droom voor Larissa

SLIEDRECHT Stichting Dromen zonder beperking mocht zaterdag 1 april weer een mooie droomdag uitvoeren. De 18-jarige studente grafische vormgeving Larissa had een droom met twee thema's aangemeld. Na een lange, intensieve voorbereidingsperiode zette het droomteam, bestaande uit Annet, Brian en Esther, samen met hun droomster koers richting Amsterdam. Hier werden ze op de Ceintuurbaan opgewacht door fotograaf Marc van LoosFotografie.

In verband met de ambities van de jonge studente op dat vlak stond een korte ontmoeting met wereldwijd bekende tattoo artiest/kunstenaar/schrijver Henk Schiffmacher als eerste op het programma. Hij had zich na benadering meteen bereid verklaard mee te werken. Middenin zijn zaak, waar op dat moment klanten uit binnen- en buitenland getatoeëerd werden, kreeg Larissa de kans om vragen te stellen en werd ze verrast met een ter plaatse speciaal voor haar gemaakte tekening.

Na de lunch, gesponsord door Vimotec Production Partners, volgde een wandeling door hartje Amsterdam, waarbij fotograaf Marc de rol van gids op zich nam. Tijdens deze tour kreeg de droomster niet alleen mooie verhalen te horen over de bezienswaardigheden maar ook tips op het vlak van fotografie die ze gelijk in de praktijk kon brengen. Een ongeplande maar welkome verrassing volgde toen het gezelschap ter hoogte van het Amstelhotel wat foto's maakte. Het team was opgemerkt door de dienstdoende portier. Na een uitleg over de speciale dag kreeg het gezelschap een uitnodiging voor een rondleiding door dit prachtige hotel, inclusief bezichtiging van één van de zeer luxe suites.

De wandeling eindigde bij Studi-o, een professionele fotostudio. Met hulp van sponsor Vimotec Production Partners was deze voor 2 uur afgehuurd. Larissa had aangegeven heel graag een kostuum te willen hebben van haar favoriete anime personage. Dit was tijdens de afgelopen maanden (met dank aan de Stoffenkraam en Wilma Bakker) speciaal voor haar vervaardigd. Na overhandiging van het gewenste kostuum, wat even leidde tot wat emotie bij de jonge droomster, kon met hulp van de inmiddels ook gearriveerde make-up artieste/kapster Anouk van NoukStyle, de metamorfose uitgevoerd worden. Met als klap op de vuurpijl een zeer uitgebreide, professionele fotoshoot.

Na de fotoshoot was het tijd om afscheid te nemen van Anouk en Marc. Het afscheid van de mensen die haar die dag met liefde, aandacht en zorg omringd hadden viel best even zwaar. Met fotograaf Marc wordt zeker contact gehouden. Van hem krijgt de jonge studente namelijk niet alleen de bewerkte, maar ook de onbewerkte foto's. Op die manier kan ze zelf aan de slag met het bewerken, een belangrijk onderdeel van haar opleiding. Mocht ze hierbij vragen hebben of andere tips nodig hebben, kan ze hiervoor een beroep op hem doen. Als afsluiting van de droomdag volgde toen nog een volledig verzorgd diner bij sushi- en grillrestaurant Asahi in Dordrecht.

Bij thuiskomst in Sliedrecht kreeg de jonge studente nog een aantal cadeaus: lokaal kunstenaar Johan Huijzer schonk een prachtige zeefdruk en had diverse andere bekende kunstenaars (Hein van Houten, Bianca Leusink, RolandArt) gevraagd ook mee te werken. Zij schonken ieder een speciaal voor de droomster gemaakte tekening. Ook tattoo artiest Davani Art schonk 3 schetsen in verschillende stijlen. Larissa kan vol hernieuwde inspiratie verder met haar opleiding. Ook deze droomdag kan weer als volledig geslaagd bijgeschreven worden in de boeken van de stichting, die 3 april haar derde verjaardag viert.