• Arie Molendijk
  • Arie Molendijk

Taxateur Arie Molendijk komt naar Sliedrechtse bieb

SLIEDRECHT Denkt u zeldzame boeken (bijvoorbeeld (staten)bijbels, oude (handingekleurde) atlassen, geïllustreerde werken, reisboeken, etc.), handschriften, of documentatiemateriaal uit de Tweede Wereldoorlog, oude brieven, fotos, ansichtkaarten of prenten in uw bezit te hebben?

Schroom dan niet om langs te komen voor een taxatie bij de landelijk bekende taxateur van oude boeken Arie Molendijk uit Rotterdam. Bijna 2000 taxatiedagen heeft hij inmiddels op zijn naam staan. Tot zelfs in Canada, de Verenigde Staten, Australie is hij op dit gebied een (internationaal) begrip. In 2015 heeft hij zijn jubileum van ruim 1500 taxatiedagen gevierd in de Stadsbibliotheek in Rotterdam. De taxaties die hij verricht, zijn gebaseerd op opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op recente veilingen. Jarenlang werkt hij al samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling.

De taxaties vinden alleen plaats op de taxatiedagen, dus niet via foto's of aan huis. Kosten voor een taxatie zijn 5 euro van 1 tot circa 10 boeken of seriewerken.De taxatiekosten van grotere partijen/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf 200 euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief. Mensen kunnen met hun boeken terecht in de bibliotheek, Scheldelaan 1 op dinsdag 27 november van 13.00 tot 16.00 uur. Voor meer informatie: www.molendijkboeken.nl.