• Soli Deo Gloria

Terug naar de tijd van Mozart en Haydn

SLIEDRECHT Een groep jonge muzikanten is aan het repeteren voor een groots concert met koor en professioneel orkest. Zaterdag 11 november werken zij mee aan het concert van Soli Deo Gloria in de Grote Kerk van Sliedrecht. Zij doen dat in kleding uit de tijd die zo rond 1770 gebruikelijk was.

De bezoekers van het concert zullen eerst door hen in de stemming worden gebracht door het spelen van duetten van Mozart. Daarna zullen 10 van hen meespelen met het eerste stuk van die avond: Te Deum van Mozart. Het professionele orkest The New Symphonics zorgt daarbij voor de begeleiding. De muzikanten - tussen 10 en 20 jaar oud - zijn leerlingen van vioollerares Anahi Oraison die ook lid van het orkest is. Zij repeteren in het gebouw van muziekvereniging Crescendo, de thuishaven van veel muziekopleidingen.

Sommigen hebben liefde voor muziek met de paplepel meegekregen. Bij anderen zijn de ouders totaal niet muzikaal. Maar ze zijn allemaal al op heel jonge leeftijd gevallen voor de klank van de viool. Er is er één bij die nog maar net kon praten en toen zei dat ze viool wilde spelen. Een ander was verkocht toen ze voor het eerst de 4 Jaargetijden van Vivaldi hoorde. De volgende toen ze het sierlijke orkest van Andre Rieu in een flits op tv zag . Voor allemaal was het begin met het leren strijken en toonladders oefenen soms wel zwaar. Wat daarbij soms hielp was het voor het laatst bewaren van de leuke oefeningen. Maar nu het eenmaal loopt krijgen ze nu de kans door voor het eerst van hun leven met een groot professioneel orkest mee te doen

Er zijn nog kaarten verkrijgbaar . In de voorverkoop € 17,50 te verkrijgen bij de leden of www.cov-solideogloria.nl