• Op de foto: Gerrit, Patrick, Danny, Karin, Nathalie en Theo.

    José Kraaijeveld

Terug in tijd met 90's reünie

SLIEDRECHT Op zaterdag 8 september vindt ter ere van het vijftigjarig jubileum van Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht het derde reüniefeest plaats onder de naam Elektra 90's reünie. De vorige twee edities (seventies en eighties) waren een daverend succes.

Om 14.00 uur 's middags wordt afgetrapt met het scholierencafé, gevolgd door het hardrockcafé en diverse DJ sessies met oud-vrijwilligers die de lekkerste dans- en rocknummers zullen draaien.

In de avond zal de band L'attaque uit Geldrop twee sets verzorgen met covers uit de 90s. Hierna zal tot 2 uur 's nachts gedraaid worden door de alom bekende DJ Polderrock en zijn maatje Birk.

Net als bij de twee voorgaande edities zal er een expositie zijn met foto- en videomateriaal uit die tijd. En voor een ouderwets vette bek of een overheerlijk broodje gezond kan men terecht bij het snackteam.

Een groot aantal vrijwilligers is al druk bezig met de voorbereidingen voor dit festijn. Organisator Nathalie Verhoef is erg tevreden over de verschillende dertigers, veertigers en vijftigers die de kar trekken.

Tijdens een voorbereidingsavond kwamen er al behoorlijk wat verhalen uit de oude doos. Patrick Baxewanos was één van de mensen van het eerste uur van het scholierencafé. Destijds werd hij met enkele maatjes door voormalig jongerenwerker Henk van Griensven benaderd of er interesse was om iets voor en door de jeugd op te starten. Dit werd een wekelijks terugkerend feestje op de vrijdagmiddag zonder alcohol, maar met hiphop, swingbeat en housemuziek. De aanwezige jeugd verzorgde zelf de muziek en stond met elkaar achter de bar. Danny van Dam, één van de jongens die het stokje later overnam, vervolgt vol enthousiasme over de destijds gehouden danswedstrijden waarbij je een platen/CD-bon kon winnen van 25 gulden. Een fiks bedrag voor de jongeren van die tijd, waarvoor er verder in het dorp en omgeving eigenlijk niets te doen was. Ook jongelui uit Papendrecht, Alblasserdam en Dordrecht wisten 'ons' jongerencentrum in die jaren te vinden. Direct uit school werd de tas in de hoek gesmeten en verzamelde iedereen zich zo snel mogelijk in Elektra. Het was er altijd gezellig druk. Zeker rondom de tafelvoetbaltafel.

Ook was het druk tijdens de videomarathons waarbij de gehele nacht door films werden gedraaid. Het hele jaar door kon er video gekeken worden in één van de ruimtes boven. En werden er dartwedstrijden georganiseerd. Met altijd vrijwilligers in de tent, waaronder Karin Visser die meestal de bar voor haar rekening nam.

Hardrock DJ Heavy T (Theo Peele) en DJ Polderrock (Gerrit Leeuwenstein) vullen nog aan met het stevige geluid in shirt of houthakkersoverhemd rond het spijkerblok op de zaterdagmiddagen en de broodnodige jamsessies die op zondag plaatsvonden tijdens het Muziekantencafé.

Het belooft voor jong en minder jong een feest der herinnering te worden op zaterdag 8 september in Elektra. Natuurlijk nog steeds te vinden aan de Stationsweg 4 in Sliedrecht.