Tien jaar Home-Start in Sliedrecht

SLIEDRECHT Dit jaar bestaat Home-Start Sliedrecht tien jaar. In die tien jaar hebben de Home-Start vrijwilligers ruim tweehonderd gezinnen ondersteund. 1 oktober viert Home-Start deze mijlpaal door de vrijwilligers een avond in het zonnetje te zetten.

Die avond krijgen de vrijwilligers van Humanitas Home-Start een diner aangeboden en bezoeken ze aansluitend de theatershow Omdenken: 'Lastige kinderen? Heb jij geluk.' Coördinator Sascha Zonneveld wil namens Humanitas Home-Start alle vrijwilligers bedanken die vanuit hun betrokkenheid met veel enthousiasme en positiviteit zich hebben ingezet en nog steeds inzetten voor gezinnen in Sliedrecht.

Home-Start is een programma voor opvoedingsondersteuning, dat in ruim honderd gemeenten beschikbaar is voor gezinnen met jonge kinderen. Ervaren en getrainde vrijwilligers bieden ondersteuning, praktische hulp en vriendschap aan ouders. De gezinnen geven zélf aan op welke gebieden zij steun wensen. Door de ondersteuning voorkomt Home-Start dat alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen.

Voor meer informatie: www.home-start.nl of www.humanitas.nl.