• The Moonshine
  • The Moonshine
  • The Moonshine
  • The Moonshine

Tribute Billy Joël en Elton John in The Moonshine

SLIEDRECHT In The Moonshine in Sliedrecht is zaterdag 17 maart een tribute optreden voor Billy Joël en Elton John in The Moonshine Sliedrecht. De eerste set is om 22.00 uur en de entree is gratis.

Billy Joël en Elton John behoren tot de meest succesvolle soloartiesten aller tijden. Twee zeer verschillende muzikanten, maar met veel overeenkomsten: beiden beleefden hun doorbraak in de jaren 70, trekken tot op de dag van vandaag nog overal ter wereld volle stadions en zijn bovendien allebei echte 'piano mannen', zichzelf begeleidend op de vleugel. Een bepaalde verbondenheid voelen ze zelf ook; ze zijn jarenlang met z'n tweeën op tournee geweest.

Zanger en pianist Daniël Roos is al van jongs af aan groot liefhebber van de muziek van zowel Billy Joël als Elton John. Er ligt dus een vanzelfsprekendheid in de keuze om aan beide artiesten een eerbetoon te houden. Naast optredens met verschillende bands in binnen- en buitenland en meerdere theatertournees als muzikaal begeleider van cabaretier Sjaak Bral, heeft Daniël de afgelopen jaren veel als barpianist opgetreden, zoals zijn muzikale helden ook ooit begonnen zijn. Billy Joël haalde uit zijn tijd als barpianist de inspiratie voor de klassieker 'Piano Man', waarnaar de tributeband daarom ook vernoemd is; de band van een pianoman als eerbetoon aan de twee grootste piano mannen van de popmuziek.

Piano Man Band bestaat uit jonge, bevlogen muzikanten en speelt de grote hits van zowel Billy Joël als Elton John: van Piano Man tot My Life, Your Song tot Rocket Man en daarnaast ook liedjes voor de echte liefhebbers. Alles muzikaal zo dicht mogelijk bij het origineel en in de originele toonsoorten. Zonder pruiken of glitterpakken, maar muzikaal het ultieme eerbetoon aan de twee zangers/pianisten.