Tropische sferen op Het Plaatje

SLIEDRECHT Bouwplaats Het Plaatje aan de Merwede is zaterdag 4 juli omgetoverd tot een tropisch strand met horeca, terrasjes, zomerse muziek en zes volleybalvelden. Zo'n veertig bedrijven-, school- en straatteams werken zich dan in het zweet in strijd om de gloednieuwe bokaal van de eerste editie van dit BaggerBeachtoernooi.

Maar eigenlijk het gaat bij dit sportevenement helemaal niet om winnen. Het aspect van gezelligheid en saamhorigheid is veel belangrijker voor Rotary Sliedrecht e.o., die de organisatie op zich heeft genomen. ,,Samen sporten met je buren, klasgenoten of collega's bevordert de onderlinge contacten", benadrukt Joost van Sliedregt van de Rotary.

Daarnaast heeft de Rotary een goed doel aan het toernooi gekoppeld. Van de opbrengst van het inschrijfgeld plus extra donaties van bedrijven moet een technische leerruimte voor de Bleyburghschool gerealiseerd worden. De Sliedrechtse school voor speciaal onderwijs verhuist volgend jaar naar twee nieuwe locaties in het dorp. De onderbouw naar de nieuwe Brede School in Baanhoek-West en de bovenbouw naar het Griendencollege. Voor deze groep, de oudere leerlingen, wordt een technische ruimte ingericht. ,,Gereedschappen om mee te timmeren en lassen, spullen voor metaalbewerking maar ook het meubilair. De complete inrichting dus", licht Van Sliedregt toe. ,,De school heeft ons een 'verlanglijstje' overhandigd en wij gaan er met alle sponsors van het Baggerfestival voor zorgen dat alles geleverd kan worden."

Het toernooi begint om 10.30 uur en duurt tot 16.00 uur. Tussen de wedstrijden door worden er clinics gegeven door enkele topspelers van Sliedrecht Sport. De prijsuitreiking door Rotary-voorzitter André Boer en burgemeester Bram van Hemmen is rond 15.15 uur.

Het Plaatje ligt tussen de Molendijk en de Merwede, vlakbij het Baggermuseum en IHC.