Twee bejaarde vrouwen slachtoffer van zakkenrollerij in Sliedrecht

SLIEDRECHT - Twee vrouwen van 86 en 83 jaar oud zijn deze week in een kort tijdbestek slachtoffer geworden van zakkenrollerij tijdens het doen van hun boodschappen in een supermarkt in Sliedrecht. Dat meldt de politie vrijdag 17 november 2017.

De vrouw van 86 was aan het winkelen in een supermarkt aan het Fazantplein toen ze werd afgeleid door een man die voor haar kwam staan. Haar zicht werd ontnomen en intussen werd haar portemonnee gestolen.

De vrouw van 83 deed boodschappen in een supermarkt aan de Rijnstraat in Sliedrecht waarbij ze werd aangesproken door een man met een vraag over een product die hij in zijn handen had. De vrouw kon de vraag niet beantwoorden en de man vervolgde zijn weg. Blijkbaar was dit korte moment van afleiding al voldoende geweest om de portemonnee van de vrouw te stelen. Direct daarna constateerde de vrouw dat haar portemonnee niet meer in bezit was.

Beide vrouwen hebben inmiddels aangifte gedaan. De recherche heeft de zaak in onderzoek. In beide gevallen hadden de vrouwen hun handtas in het boodschappenwagentje staan.

De politie van Drechtsteden Buiten schrijft op Facebook: "Hoe bizar het ook is dat vrouwen op deze leeftijd überhaupt slachtoffer worden van dit soort feiten is ons verzoek om met elkaar scherp te zijn op de kwetsbare mensen in onze omgeving. Niet alleen bij onze eigen familie (thuis), de buren, maar blijkbaar ook tijdens het doen van boodschappen!"

Foto: Politie Drechtsteden Buiten.