• Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Twee kandidaten voor horeca in De Stoep

SLIEDRECHT De curator van de eind vorig jaar gesloten horeca in sporthal De Stoep is in gesprek met een serieuze exploitant – bovendien heeft zich intussen een tweede belangstellende gemeld.

Dat meldde dinsdagavond wethouder Hanny Visser-Schlieker (PRO Sliedrecht) in haar beantwoording op vragen vanuit de gemeenteraad. Ze sprak daarbij de hoop uit dat de belangstellende kandidaat erin slaagt om er qua financiering uit te komen met de kredietverstrekker. ,,Het afgelopen winterseizoen is verloren gegaan als het gaat om gastheer te zijn voor de tegenstander", zei ze.

Inmiddels heeft zich ook een tweede gegadigde gemeld. Het is in eerste instantie de bedoeling dat de curator en de eerste geïnteresseerde partij eruit komen. In het omgekeerde geval krijgt de tweede belangstellende exploitant een kans. Gemeente Sliedrecht is geen partij in de horecakwestie, maar zet wel druk op partijen om er gezamenlijk uit te komen, aldus de wethouder. ,,We zetten druk op de curator zodat er niet in een tweede seizoen verloren gaat."

De gemeente verhuurt de sport- en horecaruimte in De Stoep, maar staat in de kwestie grotendeels aan de zijlijn. Het is aan de curator om een prijs te bepalen voor de horecavoorziening. Wel benadrukte de wethouder het belang van de kantine waarvan sportverenigingen in De Stoep gebruikmaken en voor hun inkomsten deels afhankelijk zijn. ,,U vraagt me in een glazen bol te kijken, omdat we van derden afhankelijk zijn. In eerste aanleg zijn er gesprekken met de eerste geïnteresseerde. Een tweede kandidaat heeft zich gemeld maar fair is fair: we moeten de eerste gegadigde een kans geven."
Na de sluiting in november 2017 van het familierestaurant Boer en Hap, bar Boer en Bar en ijssalon Boer en IJs kwam er in De Stoep een noodvoorziening. In plaats van de kantine kwamen er twee automaten waarin bezoekers snoep, frisdrank en koffie aangeboden kregen. ,,We moesten wat", erkende Visser-Schlieker het sobere karakter van de tijdelijke oplossing.