•  Stichting Sliedrecht Bruist
  •  Stichting Sliedrecht Bruist

Tweede editie Blast! Bigband festival

SLIEDRECHT Stichting Sliedrecht Bruist en Werkgroep Sunday Jazz hebben vorig jaar september de handen ineen geslagen en samen een nieuw festival georganiseerd voor Sliedrecht: het Blast! Bigband Festival. Deze eerste editie was zó geslaagd dat er dit jaar op zaterdag 1 september een vervolg komt. Ook dit keer wordt dit festival gehouden in Muziekcentrum Wilhelmus, aanvang is om 15.00 uur.

Dit keer zullen vier bigbands op zaterdag 1 september naar Sliedrecht komen: Persi Swing Collective uit Steenbergen, Big Fun Band en Jazz aan de Waterweg beiden uit Vlaardingen en natuurlijk Sliedrechts trots Big Band Blast! Vanaf 15.00 uur begint op elk heel uur een band te spelen. Er zijn zitplaatsen en staanplaatsen waar ook een drankje genuttigd kan worden. Buiten staan kraampjes waar lekkere hapjes te koop zijn. ,,Elke band heeft zijn eigen sound, stijl en repertoire. Dus dat belooft wederom een middag vol muzikaliteit en gezelligheid", voorspelt Arie van Es van Bigband Blast!, die als mede-organisator de muzikale kant van het festival voor zijn rekening neemt.

Het initiatief komt net zoals vorig jaar van Sliedrecht Bruist. Deze stichting zet zich in om, zoals de naam al doet vermoeden, Sliedrecht meer te laten bruisen. Dit keer dus muzikaal. ,,Wegens het succes van vorig jaar en de prettige samenwerking met de Werkgroep Sunday Jazz hebben we gekozen voor dezelfde opzet: een bruisende middag vol muziek, hapjes, drankjes en sfeer. En omdat we het laagdrempelig willen houden en voor iedereen toegankelijk, is ook dit keer de toegang gratis."