Uitreiking eerste Meesterbeurs in de Drechtsteden

DRECHTSTEDEN Sheila Kloppert heeft donderdag de eerste Meesterbeurs van de Drechtsteden ontvangen uit handen van Peter Verheij, lid van het Drechtstedenbestuur en wethouder werk en inkomen van de gemeente Alblasserdam. De Meesterbeurs is bedoeld voor een 50-plusser met een bijstandsuitkering om weer aan de slag te gaan op de arbeidsmarkt. Voor 2016 zijn er binnen de Drechtsteden 50 meesterbeurzen beschikbaar.

De Meesterbeurs is een landelijk instrument dat 50-plussers weer een kans biedt op de arbeidsmarkt. Met de Meesterbeurs kunnen zij zes maanden aan de slag bij een werkgever naar keuze. Het geeft hen de kans om hun kwaliteiten en vaardigheden te laten zien, en om nieuwe werkervaring op te doen. De deelnemer behoudt gedurende het traject de uitkering en ontvangt daarbovenop na afloop een eenmalige vergoeding van maximaal € 900,- van de werkgever.

Verheij: ,,Voor oudere werkzoekenden is het vaak lastig om werk te vinden. Toch gaat het om mensen die veel werkervaring hebben en daardoor een interessante partij zijn voor werkgevers. Met de Meesterbeurs verlaag je de drempel voor werkgevers. Daarnaast bied je deze groep werkzoekenden ook de kans om de ervaring die ze in het verleden hebben opgedaan in een nieuwe omgeving te laten zien en op die manier aan het werk te kunnen. Ik roep daarom onze werkgevers in de Drechtsteden op om hen een plek in hun bedrijf te geven."

Sheila Kloppert werkt momenteel als kwartiermaker bij de Verhuisfamilie in Alblasserdam. Sheila brengt hier verhuisbedrijven en vrijwilligersorganisaties in kaart, die mogelijk kunnen ondersteunen bij alle zaken die komen kijken bij een verhuizing. Om zo een verhuizing mogelijk te maken voor de minder bedeelde medemens zonder sociaal vangnet. Stichting de Verhuisfamilie is een initiatief van Mondial Movers.

Bedrijven kunnen zich aanmelden als leerbedrijf voor een Meesterbeurs via www.meesterbeurs.nu/drechtsteden.