• Picasa
  • Picasa

Van Drunen knokkend naar de eindzege

SLIEDRECHT Lotte van Drunen van MX Team van Drunen heeft zaterdag het Nederlands Kampioenschap 50cc in Markelo weten te winnen. In de eerste manche werd ze in leidende positie rijdend aangetikt door een andere rijder en kwam ten val. Dit zorgde ervoor dat ze genoegen moest nemen met een derde plaats. In de tweede manche nam ze haar revanche en knokte ze tot aan de finishvlag om de manche winnend af te kunnen sluiten. Deze resultaten waren voldoende om de dagzege te pakken in Markelo.

In de tijdtraining was Lotte al goed op dreef en reed ze haar Jumbo Brouwer Motors KTM naar een goede tweede tijd. Tevreden keerde ze terug naar het rennerskwartier om zich te gaan voorbereiden op de eerste manche.

Bij de start van de eerste manche reageerde Lotte scherp en dook als leidster de eerste bocht in. Gelijk voelde ze de hete adem van Vince de Haas in haar nek maar ze liet zich niet van de wijs brengen en bleef haar eigen wedstrijd rijden. Toen Vince ten val kwam, kreeg Lotte het aan de stok met de nieuwe tweede man, Jayson van Drunen. In het heetst van de strijd moest Jayson uitwijken voor een andere rijder en dit had tot gevolg dat hij ongelukkig in een ander spoor uit kwam en tegen Lotte haar voorwiel aan reed. Dit had een valpartij tot gevolg voor Lotte maar omdat broer Luke een sprintje trok, zat ze er snel weer op en kon ze haar weg op een vierde plaats vervolgen. Ze had het goede ritme al snel weer gevonden en wist in de laatste ronde de derde plaats nog voor zich op te eisen.

Tussen de manches in was Lotte erg teleurgesteld en liet zich pas weer zien toen ze zich klaar moest gaan maken voor de tweede manche. Lotte wist dat ze niet door een eigen fout was gevallen en was er dan ook opgebrand om haar revanche te gaan nemen in de tweede manche. Echter toen het starthek viel, zat ze er niet goed bij maar door het gas lang open te houden, kon ze toch op een derde plaats aan de wedstrijd beginnen. Bij de volgende bocht wist ze al door te stoten naar een tweede plaats. Gelijk had ze de aansluiting met de leider en het duurde niet lang voordat ze haar machine op brutale wijze langs die van Vince de Haas stuurde. Ze nam de koppositie over en vervolgens ontstond er een spannend gevecht om de overwinning. Lotte gaf niet op en bijna naast elkaar reden ze over het circuit tot aan de finish. Lotte was net iets eerder en wist de manche te winnen.

Met een 3-1 in de manches pakte ze alsnog de dagzege in Markelo. Aanstaande zaterdag gaat het Nederlands Kampioenschap verder in Oirschot. Op 25 juni staat er een MON-wedstrijd op het programma in Groesbeek, gevolgd door een KNMV wedstrijd in Winterswijk op 26 juni en op 2 en 3 juli komt ze in actie in Emmercompascuum.