• Archief BDUmedia

Van Hemmen komt met aanvullende regels carbidschieten 

SLIEDRECHT Burgemeester Bram van Hemmen komt binnenkort naar de raad met een aantal aanvullende regels naar de raad voor carbidschieten. ,,Ik snap de aantrekkingskracht wel, tegelijk is het niet echt wenselijk om dit in woonwijken te doen", aldus Van Hemmen maandagavond tijdens de nieuwjaarsborrel van de gemeente.

Belangstellenden waren maandag te gast bij voetbalvereniging Sliedrecht, de club die de laatste tijd flink wat te verduren kreeg. Afgelopen weekend overleed oud-voorzitter Peter van Dommele op 55-jarige leeftijd en recent oud-trainer Wim Advocaat. ,,Ik wil u harte condoleren voor deze verliezen", aldus de burgemeester aan het begin van zijn nieuwjaarsspeech. ,,Onze gedachten zijn bij allen die afgelopen jaar hun geliefden zijn kwijt geraakt en we dragen die last samen. Ook dat is omzien naar elkaar." 

Van Hemmen blikte ook terug op de jaarwisseling. Het viel de burgemeester de populariteit voor het carbidschieten toeneemt en kondigde aan maatregelen te willen nemen. ,,Geen verbod, maar aan de rand van Sliedrecht moet het mogelijk zijn." Ook rekent hij erop dat door het nieuwe vuurwerkdetectiesysteem gerichter optreden bij de volgende jaarwisseling mogelijk is.