• De vernielde trampoline

  • De vernielingen en het zand uit de zandbak verspreid over het pleintje.

  • De gesloopte xylofoon

Vandalen richten ravage aan op binnenplein Bleyburgh

SLIEDRECHT Enkele leerkrachten van School Bleyburgh hebben vanmorgen een ravage aangetroffen op hun binnenplein. Speeltoestellen zijn vernield, stenen kapot gegooid, schuurdeuren geforceerd en her en daar lagen plastic bekertjes en flessen.

"Wat is hier gebeurd?", vroegen de leerkrachten zich af toen ze vanmorgen het binnenpleintje van de school aan de Maastraat zagen. ,,We dachten even aan de storm van een paar dagen geleden, maar al gauw zagen we dat dit nooit het werk van de wind kon zijn geweest", vertelt leerkracht Karen van Hooijdonk, die met haar collega's in vakantietijd naar de school ging om werk voor te bereiden. Ze zagen dat de trampoline en het glijbaantje kapot waren. ,,Die waren ons nog maar net geschonken door een moeder van een van onze leerlingen. De kinderen waren er heel blij mee", zegt Van Hooijdonk. Verder was de xylofoon gesloopt en was al het zand uit de zandbak gehaald. Van twee schuurtjes waar skelters en fietsjes in stonden zijn de deuren geforceerd. ,,Er is gelukkig niets weg, maar voor de zekerheid hebben we alles nu binnen gezet."

Ook lagen er kapotte stenen op het plein die de vandalen van het dak van de school naar beneden hadden gegooid. ,,Het binnenpleintje is alleen via het dak te bereiken", licht Van Hooijdonk toe. ,,Ze hebben een bank schuin tegen de overdekte fietsenstalling gezet en zijn zo het dak opgeklommen."

Eenmaal op het binnenplein hebben de vandalen ongezien kunnen huishouden omdat ze vanaf de weg of het park niet meer te zien zijn. Toch hopen de leerkrachten dat er getuigen zijn. Iedereen die iets heeft gezien kan contact opnemen met de politie via 0900-8844. De politie heeft de zaak in onderzoek.

De school voor speciaal onderwijs vraagt ook om hulp van de Sliedrechtse gemeenschap. ,,Als mensen speelmateriaal hebben dat ze kunnen missen horen we het graag. Zoals de trampoline de we nog maar net gekregen hadden maar nu stuk is." Mensen die iets hebben kunnen contact opnemen met de school via 0184414265 of Bleyburgh@spon.nu. Van Hooijdonk: ,,Alle hulp is welkom en de kinderen zijn er heel blij mee."