Veel vragen tijdens tweede inloopavond Benedenveer

SLIEDRECHT Tijdens de tweede inloopavond over ontwikkelingsgebied Benedenveer, waar onder meer een nieuwe sporthal gerealiseerd gaat worden, zijn door omwonenden wederom veel vragen gesteld over de drukte op de Craijensteijn en de nu al bestaande geluidsoverlast. Gemeente Sliedrecht, Stichting Sportaccommodatie Benedenveer en GEM Benedenveer BV waren maandag op de Merwebolder aanwezig om onder meer het ontwerpbestemmingsplan te presenteren. Ook het conceptontwerp van de nieuwe sportaccommodatie lag ter inzage.

Een van de belangrijkste vragen voor omwonenden is hoe Benedenveer wordt ontsloten. De gemeente had drie opties liggen, waarvan in eerste instantie onzeker was of ze überhaupt mogelijk waren. De gemeente bevestigt nu dat alle drie de opties tot de mogelijkheid behoren. De ontsluiting kan direct via de Craijensteijn, ongeveer ter hoogte van de uitrit van de Prinsenweer of via de Parallelweg langs de spoorlijn. Een combinatie van beide is de derde optie.

Naast een nieuwe sporthal komen er op het huidige stukje weiland ook woningen en bedrijven. Hoe de indeling van het gebied er precies uit komt te zien, moet nog verder worden uitgewerkt. Door de aanwezigheid van hoogspanningskabels is de ruimte voor woningen sowieso beperkt. Het ontwerpbestemmingsplan ligt tot 3 september ter inzage op het gemeentehuis. Tot die tijd kan iedereen een zienswijze indienen. Volgens planning zal de nieuwe sporthal medio 2016 opgeleverd worden.