• Archief BDUmedia

Verbreding A15 bij Sliedrecht mag doorgaan

DEN HAAG De Raad van State heeft woensdag goedkeuring gegeven aan de verbreding van de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht. De Raad verwierp de bezwaren van een inwoner van Sliedrecht. Hij was de enige bezwaarmaker.

De Raad toonde wel begrip voor de bezwaren van de man die op iets meer dan 100 meter van de snelweg woont. Zijn kritiek op de verkeersgegevens die het ministerie van Infrastructuur gebruikte bij zijn besluit, wordt gedeeld. Die verkeersgegevens zijn volgens de Raad zo verwarrend gepresenteerd, dat de gewone burger daar geen wijs uit wordt. Maar de verkeersgegevens deugen volgens de Raad op zich wel. Als doekje voor het bloeden moet het ministerie de proceskosten van de bezwaarmaker betalen.

Zijn bezwaren over aantasting van de luchtkwaliteit en toenemend lawaai zijn volgens de Raad onterecht. De berekening van de toekomstige geluidhinder toont aan dat er geen normen worden overschreden als de wegverbreding is gerealiseerd. Het verkeerslawaai blijft binnen de zogeheten geluidsplafonds. Volgens de Raad was het daarom niet nodig om het lawaai voor woningen in de omgeving apart te berekenen, zoals bij de woning van de bezwaarmaker. De luchtkwaliteit hoeft volgens de Raad niet te worden onderzocht.

De snelweg krijgt tussen Papendrecht en Sliedrecht een derde rijstrook in beide richtingen. Het gaat om een weggedeelte van bijna zeven kilometer. Deze maatregel moet de doorstroming van het verkeer verbeteren.