• Politie

Verdachte gezocht van mensensmokkel in Sliedrecht

SLIEDRECHT - De politie is op zoek naar een man die wordt verdacht van betrokkenheid bij mensensmokkel op 20 augustus 2016 in Sliedrecht. Een 47-jarige man en een 29-jarige man zijn hiervoor al eerder aangehouden. Dat meldt de politie donderdag 20 oktober.

 

De politie surveilleert op zaterdag 20 augustus 2016 rond 17.00 uur op de Leeghwaterstraat in Sliedrecht. De Leeghwaterstraat is gelegen in het industrieterrein Nijverwaard. Ter hoogte van pandnummer 25 wordt een SEAT gezien met Engels kentekennummer. De auto wordt gecontroleerd.

 

In de auto zitten drie mannen op de achterbank, die later verklaren dat ze naar Engeland gebracht zouden worden. Tijdens de controle komen er nog drie andere mannen aan lopen vanaf de Conradstraat. Een van die mannen draait zich om bij het zien van de politie en loopt weer terug de Conradstraat op. De andere twee mannen lopen door naar de politie en blijken de bestuurder en de bijrijder van de Seat te zijn. Zij worden, samen met de drie inzittenden, aangehouden. De 3e weggelopen man wordt niet meer gevonden.

 

Na verder onderzoek blijkt dat de bestuurder van de Seat samen met een onbekende verdachte boodschappen heeft gedaan in supermarkt Albert Heijn aan de Burgemeester Winklerplein. De derde verdachte staat hier goed op beeld.

 

Signalement verdachte- Draagt een blauw t-shirt- spijkerbroek- Rond 30 jaar en 1.70- 1.80 lang- licht getint

 

Wie (her)kent deze man? Neem dan contact op met de politie via 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.