Verduurzaming ASVZ leidt tot meer zorg

SLIEDRECHT Maandag beleefde zorgorganisatie ASVZ een duurzame mijlpaal: de verduurzaming van de eerste vier locaties is nu officieel een feit. Op de locaties Merwebolder en Prisma in Sliedrecht, Lingebolder in Leerdam en Wielewaal in Rotterdam plaatste Onze Zorg is Opgewekt (OZO) ruim 5.000 zonnepanelen. OZO nam de bestuursvoorzitter en medewerkers van ASVZ mee langs verschillende duurzame gebouwen op de locatie Merwebolder. De rondleiding startte op een dak waar de meeste zonnepanelen liggen, ruim 1.000.

ASVZ maakte de stap naar duurzaamheid onder meer om hun energierekening te verlagen. Het geld dat daarbij wordt bespaard, zetten ze direct in voor waar het echt om draait, namelijk goede zorg. Wim Kos, voorzitter van de raad van bestuur van ASVZ: "We kunnen 14 nieuwe fte's inzetten voor de dagelijkse zorg."

De verduurzaming is niet alleen financieel gunstig, het betekent ook dat ASVZ jaarlijks bijna duizend ton CO2-uitstoot bespaart. Om nog meer impact te bereiken gaat ASVZ ook bewustwording over duurzaamheid bevorderen bij cliënten, medewerkers en hun omgeving. OZO ontwikkelde daarom speciaal voor de zorgorganisatie een bewustwordingscampagne. Op 12 december maken cliënten en medewerkers van ASVZ kennis met superheld Buzz de Bever en zijn duurzaamheidsteam.