Afbeelding
Gemeente Sliedrecht

Sliedrecht-West afgesloten van dinsdag 2 tot zaterdag 6 april

28 maart 2024 om 11:41 Verkeer en vervoer

SLIEDRECHT In de week van dinsdag 2 april tot zaterdag 6 april wordt voor het warmteproject ‘Boring onder de Merwede’ de eerste warmteleiding van 1200 meter onder de Merwede-rivier tussen Sliedrecht en Dordrecht aangebracht. De leiding wordt dan verplaatst van de Parallelweg, onder de A15 en het spoorviaduct door, via de parkeerplaats naar het boorgat bij Intermezzo.

In deze periode is er geen doorgaand autoverkeer mogelijk tussen Parallelweg (noordzijde A15) en Ouverture/Parallelweg (zuidzijde A15). De fietspaden blijven wel bereikbaar.

Door de werkzaamheden zijn er verkeersomleidingen voor het gemotoriseerde verkeer. Deze staan op www.hvcgroep.nl/boring. Op diverse plaatsen worden er verkeersregelaars ingezet.


VERKEERSMAATREGELEN

Vanaf vrijdag 29 maart (5.00 uur) - de warmteleiding op de Parallelweg wordt alvast verplaatst tot aan het A15 viaduct. Omleiding voor verkeer tussen Sliedrecht en Wijngaarden via Provincialeweg N482 of via Parallelweg (noordzijde A15) naar Dordrecht. Fietsverkeer kan gebruik blijven maken van de fietstunnel en de speciale fietsbrug.

Afsluiting Parallelweg aan de noordzijde A15 t.h.v. viaduct. Voor verkeer van en naar bedrijventerrein Nijverwaard blijven de op- en afrit bereikbaar.Afsluiting Parallelweg zuidzijde A15 bij Ouverture en t.h.v. Craijensteijn. Voor verkeer richting Gorinchem en vanuit Rotterdam naar Papendrecht blijven de op- en afrit bereikbaar. Verkeer vanuit Gorinchem en naar Rotterdam leiden we om via Papendrecht-Oost en via de N3. Afsluiting parkeerplaats Intermezzo bij Station Baanhoek afgesloten. Reizigers kunnen gebruik maken van de parkeerplaats bij Sporthal De Basis. Let op! deze is alleen bereikbaar vanuit de richting Sliedrecht-Centrum.

Zodra de werkzaamheden zijn afgerond en de materialen zijn opgeruimd worden de wegen zo snel mogelijk weer vrijgegeven voor het verkeer. Eind april wordt op dezelfde wijze de tweede leiding aangebracht.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie