Vermiste Marilyn van der Wolf terecht

HARDINXVELD-GIESSENDAM Marilyn van der Wolf, die sinds vrijdagmiddag 22 mei werd vermist uit Hardinxveld-Giessendam, is terecht. De politie heeft Marilyn aangetroffen in een woning in Diemen. Met het 14-jarige meisje gaat het naar omstandigheden goed. Twee mannen bij wie Marilyn werd aangetroffen, zijn aangehouden.

Van de tiener was sinds vrijdagmiddag niets meer vernomen, nadat ze uit school niet was thuisgekomen. Er werd een uitgebreid onderzoek gestart. Zo werd gesproken met familie en vrienden en werd haar foto verspreid. Vanwege de zorgen over het welzijn van het meisje werd zaterdag besloten tot het starten van een regionale sms-actie via Amber-Alert in Utrecht, Amsterdam en Rotterdam. Dit alles resulteerde in een tiental serieuze tips, die door het rechercheteam werden nagelopen.

Uiteindelijk kwam zondag uit het onderzoek informatie naar boven die leidde naar een adres in Diemen. Daar werd het meisje maandag aan het begin van de avond aangetroffen in een woning. Twee bewoners van respectievelijk 35 en 60 jaar die zich op dat moment in de woning bevonden, zijn aangehouden.

Het is nog onduidelijk wat er de afgelopen dagen is gebeurd en wat de link is tussen het meisje en de mannen. De politie gaat de komende dagen met het meisje in gesprek en gaat de verdachten horen om dit te achterhalen. De politie bedankt alle mensen die mee hebben uitgekeken naar het meisje en/of op social media berichten hebben gedeeld.