• Archief BDUmedia

Verwarring rond (oude) Raadhuis

SLIEDRECHT Omdat er nogal verwarring is rondom de benaming van het Raadhuis op het Dr. Langeveldplein wil de Historische Vereniging Sliedrecht duidelijkheid scheppen in de benaming. Het Raadhuis op het Dr. Langeveldplein wordt vaak ten onrechte 'het oude Raadhuis' genoemd in persberichten en uitnodigingskaarten en het gemeentekantoor wordt ook nogal eens het Raadhuis genoemd. Hoe zit het nu eigenlijk in elkaar?

Als in Sliedrecht wordt gesproken over het oude Raadhuis dan wordt hier het huidige Sliedrechts Museum op het adres Kerkbuurt 99 mee bedoeld. Het gebouw was van 1853 tot 1923 in gebruik als Raadhuis. Toen dit Raadhuis te klein werd, is in 1921 de eerste steen gelegd voor de bouw van het Raadhuis op Dr. Langeveldplein 30, dat in 1923 in gebruik is genomen.

Eind van de jaren 90 van de vorige eeuw werd ook dit Raadhuis op het Dr. Langeveldplein te klein; bovendien waren diverse gemeentelijke diensten gedecentraliseerd en werd besloten om een nieuw Gemeentekantoor te bouwen, waarin alle diensten ondergebracht moesten gaan worden. In 2004 is de eerste steen gelegd voor de bouw van het Gemeentekantoor op het adres Industrieweg 11.