• Sterrenwacht Huygens

Vier de Nacht van de nacht

PAPENDRECHT Tijdens de nacht van de nacht zaterdag 29 oktober verzorgen sterrenkundigevereniging Christiaan Huygens en de Natuur - en Vogelwacht Alblasserwaard een aantal activiteiten.

Zo kunnen mensen sterren kijken bij sterrenkundigevereniging Christiaan Huygens. Bij helder weer is sterrenwacht Huygens in de nacht van de nacht open voor publiek. De sterrenwacht is open vanaf 19.00 uur tot 22.30 uur. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Bij slecht weer is er helaas niets te zien en kan de sterrenwacht niet openen.

De Natuur - en vogelwacht Alblasserwaard verzorgt een schemerwandeling. De wandeling start om 18.30 uur. Wandelaars gaan het bos in en zien het dan langzaam donker worden. Hoe reageren wandelaars zelf op het donker worden? De wandeling duurt tot ongeveer 20.00 uur. De nachtvlinderexcursie start om 20.30 uur. Na een korte uitleg begint een wandeling vanuit het Streeknatuurcentrum onder leiding van Ed en Mary van der Es in het aangrenzende bos. Verwachte eindtijd 21.30 uur. Aanmelden is noodzakelijk. De laatste 2 activiteiten vinden plaats bij het streeknatuurcentrum aan de Matenaweg 1 in Papendrecht. Meer informatie: www.verenigingchristiaanhuygens.nl of www.nvwa.eu.