• De ondernemers willen het winkelgebied nog meer op de kaart zetten.

    Ria Scholten

Voorjaarsbraderie op Winklerplein

Winkeliers op en rond het plein doen eraan mee

SLIEDRECHT De winkeliers van het Burg. Winklerplein hebben gezamenlijk besloten om zaterdag 11 mei van 10.00 tot 17.00 uur een Voorjaarsbraderie te organiseren. De kramen worden op het trottoir geplaatst, waardoor de parkeergelegenheid gehandhaafd blijft. Wie er allemaal mee doen? De winkeliers van het plein, de Rembrandtlaan en de Thorbeckelaan. Daarnaast zijn er verschillende andere plaatselijke ondernemers, die hun waren aan de man brengen.

,,We willen het plein nog meer op de kaart zetten en daar hoort ook een stukje beleving bij", vertelt Mariska Ros (Primera). ,,Het is de bedoeling dat de mensen niet alleen voor hun dagelijkse boodschappen, maar ook voor andere zaken naar dit winkelgebied komen. Om die reden gaan we de komende tijd verschillende activiteiten organiseren." Mariska heeft samen met Hans de Ligt (AH), Diana Langedijk (Multivlaai), Jan Simons (Kaas & Zo) en Tim van Beek en Jim Cornelissen (Boekhandel en Kookwinkel De Gruijter) de organisatie op zich genomen. ,,Op en rond het plein zijn veel actieve ondernemers gevestigd", laat het vijftal weten. ,,Bijzonder is dat het vrijwel allemaal familiebedrijven zijn."

,,Voor de kinderen staat er een springkussen met glijbaan", vertelt Hans. ,,Op het knutselterras kunnen zij onder begeleiding een mooie tekening of een geluksteen voor hun moeder maken. Uiteraard wordt ook de inwendige mens niet vergeten. Het terras van Muziekcafé Candlelight is geopend. Poelier Noorland, 't Zalmhuisje, Golden City en Domino's Pizza verkopen hartige versnaperingen, maar uiteraard is er ook voor liefhebbers van koek en snoep van alles te koop. Verschillende winkeliers hebben aantrekkelijke braderieacties. Bij Kookwinkel De Gruijter staat een kar waar kennis kan worden gemaakt met verschillende soorten olijfolie. De Etos heeft een beauty-event. Dames kunnen gratis hun nagels laten lakken. Zie voor het complete plaatje de advertentiepagina in deze krant."