Voorlichting aan zwangere vrouwen in Sliedrecht

SLIEDRECHT - Voor zwangere vrouwen in Sliedrecht start 17 februari een serie voorlichtingsbijeenkomsten. Tijdens drie bijeenkomsten worden zij voorgelicht over de zwangerschap, de bevalling en de eerste periode na de bevalling. Dit wordt georganiseerd door de Dienst Gezondheid & Jeugd (voorheen GGD ZHZ), in samenwerking met de Centra voor Jeugd & Gezin (CJG), gynaecologen, verloskundigen, kraamcentra, Rivas en Careyn. De avonden worden verzorgd door een verloskundige en een verpleegkundige. De toegang is gratis.

Eerder al werden in andere gemeenten in de regio dergelijke series bijeenkomsten georganiseerd. De animo was daar groot, veel groepen zaten vol. Janka Smeitink van de Dienst Gezondheid & Jeugd hoopt in Sliedrecht op net zoveel aanmeldingen. ,,Want voorlichting aan zwangere vrouwen is belangrijk", licht zij toe. ,,Uit onderzoek blijkt dat voorlichting tijdens de zwangerschap een positief effect heeft op de gezondheid van moeder en kind. We maken het heel praktisch. We gaan het hebben over veranderingen in het lichaam, gezonde voeding, gebeurtenissen rond de bevalling en de 'roze wolk' na de bevalling. Want deze is lang niet altijd roze."

Dinsdag 17 februari staat de zwangerschap centraal. 3 maart en 17 maart wordt gesproken over de bevalling en de eerste periode daarna. De locatie is steeds Partycentrum Lockhorst, Sportlaan 1, 3364 AT Sliedrecht. De avonden starten om 19.30 uur. Geïnteresseerde vrouwen kunnen zich aanmelden via www.zwangerinzhz.nl onder 'Aanmelden'. Hier is ook meer informatie te vinden over de inhoud van de bijeenkomsten. Deelname is gratis. Ook partners zijn van harte welkom. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.