• import

Voortaan één integrale crisisdienst ZHZ

SLIEDRECHT Vanaf 1 september worden de crisisdiensten van Veilig Thuis (0 tot 18-jarigen) en Vivenz (18) samengevoegd tot één integrale crisisdienst voor de gehele regio Zuid-Holland Zuid. Deze dienst is 24/7 bereikbaar via het nieuwe nummer 0800 1471. Inwoners, politie, huisartsen en andere organisaties kunnen nu via één nummer de crisisdienst bereiken.

Binnen Zuid-Holland Zuid boden tot op heden verschillende organisaties crisishulp aan verschillende doelgroepen. De 17 gemeenten en de betrokken instellingen in de regio hebben de ambitie neergelegd om te komen tot één integrale crisisdienst van 0 tot 100-jarigen voor de gehele regio Zuid-Holland Zuid. Per 1 september is dit gerealiseerd in de nieuwe crisisdienst Zuid-Holland Zuid, bereikbaar via nummer 0800 1471.

De Crisisdienst ZHZ is 24/7 bereikbaar voor inwoners en professionals. Wie met de crisisdienst belt krijgt direct een kundige medewerker aan de telefoon. Deze medewerker onderzoekt of de veiligheid van kinderen en/of volwassenen acuut gevaar loopt. Mocht er directe actie nodig zijn dan gaat de medewerker van de crisisdienst zo snel mogelijk naar het adres van de betrokkenen of naar de plek waar deze op dat moment verblijft.

Manager Veilig Thuis, Sandrina Huijgen en Anke Verkade-Bosma, bestuurder van Vivenz onderstrepen het belang van de gezamenlijke crisisdienst. ,,Als je al in crisis raakt kunnen we met de nieuwe crisisdienst snel en effectiever handelen dan voorheen. Dat is het mooie van deze samenwerking!", aldus Anke Verkade-Bosma. Sandrina Huijgen vult aan: ,,Met één integrale crisisdienst voor zowel inwoners als professionals wordt het eenvoudiger om een crisissituatie te melden."

Veilig Thuis vormt samen met Leerplicht en Voortijdig Schoolverlaten (LVS) en de GGD Zuid-Holland Zuid de Dienst Gezondheid Jeugd en is te bereiken via 078 770 8500. Meer informatie is te vinden op www.dienstgezondheidjeugd.nl. Meer informatie over Vivenz op: www.vivenz.nl