• Jan Wieman
  • Jan Wieman
  • Jan Wieman
  • Jan Wieman
  • Jan Wieman

Vrijwilligerspunt enorme steun voor NL Doet

SLIEDRECHT 9 en 10 maart was het weer NL Doet. De afgelopen jaren waren er tijdens de NL doet dagen zo'n 10 tot 15 klussen aangemeld in Sliedrecht. Dit jaar was er een behoorlijke stijging naar totaal 25 klussen. Gelukkig hadden zich ook heel veel vrijwilligers aangemeld. Het Vrijwilligerspunt was intermediair voor NL Doet.

door Jan Wieman

Op 9 en 10 maart waren in Nederland weer duizenden mensen actief in het kader van NL Doet. Ook in Sliedrecht waren veel vrijwilligers actief. Bij het Vrijwilligerspunt van de Stichting Welzijnswerk Sliedrecht dat als intermediair fungeert voor NL Doet, waren dit jaar maar liefst 25 klussen aangemeld. De aanmeldingen kwamen van een breed scala van instellingen en organisaties.

Er werden mensen gevraagd voor het opknappen van de Sociale Moestuin, om een wandeling te maken met de bewoners van Parkzicht, voor het opfrissen van de speeltoestellen op een school, bij PhilaFeest werden voor de cliënten banken en tafels geplaatst zodat ze lekker buiten kunnen lunchen in de zomer, op de Merwebolder werd in een paviljoen de tuin grondig schoongemaakt en opgeknapt, in Waerthove werd een balkon schoon gemaakt en kleurrijk aangekleed en nog veel meer. In totaal werden 217 vrijwilligers gevraagd. Van diverse bedrijven, instanties en serviceclubs staken mensen urenlang de handen met veel plezier flink en vrijwillig uit de mouwen. Ook waren bedrijven bereid materialen te sponsoren. Medewerkers van onder andere Volker Wessels, van Hattem Blankenvoort, de Rabobank, de gemeente Sliedrecht, een aantal fracties van de gemeenteraad (''we hebben afgesproken dat we hier geen herkenningstekens bij zouden dragen en geen verkiezingspropaganda van maken").

Heel veel privépersonen hadden zich spontaan aangemeld, ouders en oma's en opa's waren gecharterd, maar ook kinderen die mee wilden doen werden aangetroffen bij de diverse klussen. De cliënten en bewoners van de instellingen die konden genieten van deze vorm van vrijwilligershulp wilden vaak wat terug doen, zij trakteerden de vrijwilligers op koffie of thee met iets lekkers. ,,Het mooie van geven is dat je er zoveel voor terugkrijgt", zei één van de vrijwilligers.

Deelgenomen aan de NL Doet dagen? Heb je de smaak te pakken? Kom dan naar het inloopspreekuur van het Vrijwilligerspunt en maak een keuze uit de vele mogelijkheden die er zijn om vrijwilligerswerk te doen. Er zijn momenteel circa 160 vrijwilligersvacatures in wel dertien sectoren. Een medewerker van het spreekuur kijkt samen met de geïnteresseerde welke vacatures aansluiten bij hun interesses en mogelijkheden en zorgt voor de bemiddeling. Het inloopspreekuur van het Vrijwilligerspunt is iedere maandag van 9.00 uur tot 11.00 uur in gebouw De Reling aan de Industrieweg 13. Vanaf 16 april zal het inloopspreekuur gevestigd zijn in de Bibliotheek aan de Scheldelaan 1. Voor vragen over het doen van vrijwilligerswerk kan ook gemaild worden naar vrijwillig@welzijnswerksliedrecht.nl.