• Richard van Hoek

VVD: voortaan eerder op 'roddels' anticiperen

SLIEDRECHT VVD Sliedrecht had eerder moeten inspringen op de 'roddels' die de ronde deden over voormalig VVD-wethouder Len van Rekom.

door André van der Vlerk


Dat laat fractievoorzitter Roelant Bijderwieden weten in een persverklaring naar aanleiding van het integriteitsrapport naar de handelwijze van Van Rekom in vijf Sliedrechtse ruimtelijke ordeningsprojecten. In de verklaring laat de VVD weten blij te zijn dat het onderzoek door extern bureau Berenschot duidelijk heeft gemaakt dat Van Rekom op alle dossiers honderd procent integer heeft gehandeld.
Berenschot werd in opdracht van burgemeester Bram van Hemmen aan het werk gezet om te onderzoeken of Van Rekom persoonlijke belangen zou hebben laten meewegen bij diverse projecten in Sliedrecht. Ook Van Rekoms zoon werd in de beschuldigingen genoemd. Dit laatste was voor de oud-wethouder in april aanleiding om op te stappen. Het onderzoek van Berenschot werd op uitdrukkelijk verzoek van Van Rekom zelf in gang gezet. De aantijgingen waren onder meer afkomstig van raadslid René de Munck (D66) en journalist Peter Donk.
Bijderwieden is verheugd dat de naam van Van Rekom is gezuiverd. ,,Iedereen kan nu zijn eigen mening vormen, gebaseerd op feiten in plaats van insinuaties. Het is jammer om te constateren dat roeptoeterende individuen, ambtsdragers zo eenvoudig in diskrediet kunnen brengen; temeer omdat dit beeld niet zo makkelijk bij te stellen is." Hij zegt dat zijn partij in de toekomst alerter op roddels zal inspringen. "Wij als raadsleden van de VVD hebben hier te weinig mee gedaan. Roddels die rondgaan moeten sneller worden weerlegd."
Van Rekom heeft intussen aangifte gedaan wegens smaad en/of laster. In een interview met AD zei hij onlangs dat de banden van zijn auto zeven keer lek waren gestoken. B en w van Sliedrecht roepen iedereen in het baggerdorp op om met respect met elkaar om te gaan, dit nadat afgelopen weekend weer 'ongefundeerde' beschuldigingen aan Van Rekoms' adres werden gedaan en de onafhankelijkheid van Berenschot in twijfel werd getrokken.