Weekendafsluiting Merwedebrug Papendrecht voor nieuwe slijtlaag

REGIO Rijkswaterstaat gaat de slijtlaag op de Merwedebrug Papendrecht vervangen in de richting van Dordrecht naar Papendrecht. Tevens wordt er onderhoud uitgevoerd aan de bouten in het houten brugdek. De afsluiting geldt van 20 juli 22.00 uur tot 23 juli 05.00 uur, richting van Dordrecht naar Papendrecht
Tijdens dit weekend is de brug van Dordrecht naar Papendrecht volledig afgesloten voor het wegverkeer. Hulpdiensten (ambulance en politie) kunnen onder begeleiding over de brug.
Mochten de werkzaamheden door omstandigheden niet doorgaan, dan is er een reserveweekend ingepland van vrijdag 17 augustus 22.00 uur tot maandag 20 augustus 05.00 uur.

OMLEIDINGSROUTES

Verkeer vanuit Moerdijk rijdt om over de A16 en de A15.

Verkeer vanuit Dordrecht rijdt om via N3, A16 en A15 of maakt gebruik van de stadsbrug Dordrecht.

Verkeer vanuit de Hoeksche Waard, N217 (Kiltunnel), rijdt eveneens om via A16 en de A15.

SCHEEPVAART Gedurende de werkzaamheden (van vrijdag 20 juli 22.00 uur tot maandag 23 juli 05.00 uur) kan de brug niet worden bediend. De scheepvaart kan omvaren via de Lek (let op wel hoogtebeperking).

Het openbaar vervoer rijdt met aangepaste diensten. De gewijzigde dienstregeling staat op www.arriva.nl. Bromfietsers, fietsers en scootmobielen kunnen wel gebruik maken van de brug.