• Archief BDUmedia

Wellicht bedrijfsschool op 't Plaatje

SLIEDRECHT Op 't Plaatje in Sliedrecht komt een nieuwe werffaciliteit. De opdrachtgever is bereid om een praktijk- en theorieruimte voor praktijkopleiding(en) te faciliteren en daarin met collega-bedrijven te participeren. Dit biedt een kans voor mkb-bedrijven om hier een gezamenlijke bedrijfsschool op te richten, dat de martieme maakindustrie in de Drechtsteden/Alblasserwaard/Werkendam kan voorzien van nieuwe vakmensen. Om te onderzoeken of hier voldoende draagvlak voor is, worden mkb-bedrijven in de regio in de week van 2 maart benaderd om een korte enquête in te vullen.

De maritieme maakindustrie in de regio Drechtsteden/Alblasserwaard/Werkendam heeft moeite om goede vakkrachten te vinden. Krachtenbundeling van mkb-bedrijven in een regionale bedrijfsschool kunnen de oplossing zijn om vakmensen op te leiden voor de maritieme maakindustrie.

De opdrachtgever van het 't Plaatje is bereid praktijk- en theorieruimte voor de praktijkopleidingen (scheeps)metaalbewerking en/of -hydrauliek te faciliteren en daarin met collega-bedrijven te participeren. Alle benodigde aansluitingen zoals gas, zuurstof etc. kunnen worden aangelegd. Apparatuur/machines en leermeesters zullen echter gezamenlijk moeten worden ingebracht. Realisatie kan alleen bij voldoende draagvlak en daadwerkelijke participatie door maritieme mkb bedrijven. Wethouder Tanis: ,,We bevinden ons in een maritieme topregio, waarin de vraag voor vakmensen groot blijft. Ik ben blij om te zien dat dergelijke initiatieven als de mogelijke oprichting van een bedrijfsschool bij ondernemers ontstaan. Ik hoop dat de mbk-bedrijven gezamenlijk dit initiatief verder vorm kunnen geven. Als overheid faciliteren we dit proces graag."

Netherlands Maritime Technology, belangenbehartiger voor de maritieme maakindustrie en facilitator voor dit initiatief, zal mkb-bedijven benaderen voor een korte enquête om te kunnen bepalen of het zinvol is een informatiebijeenkomst te organiseren resp. vervolgstappen te gaan nemen. Wie niet wordt benaderd maar toch de enquête wuil invullen mailt naar A.Vonk@sliedrecht.nl voor een link.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie, Rico den Boer, telefoon (0184) 495 929.