• Wereldlichtjesdag

    Richard van Hoek

Wereldlichtjesdag in Sliedrecht

SLIEDRECHT Sliedrecht Bruist steekt op zondag 13 december om 19.00 uur tientallen kaarsjes aan op het Dr. Langeveldplein. Dit doet de stichting samen met mensen die ooit een kind hebben verloren. Op de tweede zondag van december wordt over de hele wereld Wereldlichtjesdag gehouden. Sliedrecht doet hier dit jaar voor de derde keer aan mee. ,,Iedereen die afscheid heeft moeten nemen van een kind is welkom. Of dat nu kort of lang geleden is gebeurd. Of dat om een volwassen kind ging of een baby die niet eens de kans kreeg voor zijn of haar eerste ademhaling", zegt Nicole Boer van Sliedrecht Bruist.

Het evenement vindt plaats voor het Raadhuis. Net als voorgaande jaren jaar brengt een ensemble van Crescendo muziek ten gehore en zingt Caroline Voorbergen het themalied 'Precious Child'. Dit jaar zijn er bovendien muzikale bijdragen van de broers Robert en Ronald de Bruin. Adrie Stuij (Sliedrecht Bruist), burgemeester Bram van Hemmen en dominee Joost Schelling zijn de sprekers. Mensen die een verhaal, een gedicht of een lied willen delen kunnen dit laten weten via wereldlichtjesdagsliedrecht@gmail.com.

In de week vóór 13 december staat bij Albert Heijn een kerstboom waarin de naasten van overleden kinderen een herinnering kunnen hangen. Deze boom staat tijdens de herdenking bij het Raadhuis.