• Daizy van der Meulen (Manager Baanbrekend Drechtsteden) en Jan Rademaker (Directeur Dordtmij) ondertekenen samenwerkingsovereenkomst D'Akademie.

    Paul Zoetemeijer

Werk in de infra en bouw voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt

REGIO Onlangs ondertekenden vertegenwoordigers van Baanbrekend Drechtsteden en Dordtmij een samenwerkingsovereenkomst D'Akademie om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt nieuwe kansen te bieden op een baan in de bouw- en infrasector. In D'Akademie werken beide organisaties nauw samen om werkzoekenden in de Drechtsteden aan een baan te helpen in deze sector, die onder meer uit bedrijven in de grond, weg- en waterbouw bestaat.

Kandidaten die kiezen voor de bouw- en infrasector krijgen in eerste instantie een uitzendovereenkomst van zeven maanden. In deze periode doen zij op meerdere werkplekken in de bouw en infra ervaring op. Ook kunnen zij een passende opleiding en cursus volgen. D'Akademie verwacht in 2019 25 kandidaten aan een baan te helpen. Dat betekent dat zij na de uitzendovereenkomst een aanstelling kunnen krijgen bij een bedrijf in de bouw- en infrasector. De samenwerking is gebaseerd op Social Return On Investment (SROI). SROI is een aanpak waarmee werkgelegenheid wordt gecreëerd voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De zeven Drechtsteden kunnen bij het verstrekken van bouw/infra opdrachten bedrijven verplichten om kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt te betrekken bij de uitvoering van de opdracht. Baanbrekend Drechtsteden is een samenwerking tussen de Sociale Dienst Drechtsteden, UWV en Randstad en maakt het mogelijk voor werkgevers om mensen met een uitkering of arbeidsbeperking in te zetten.